Веселина Петракиева сменя Гена Трайкова като главен редактор в bTV

Искра Владимирова ще е новият главен редактор на публицистиката

OFFNews Последна промяна на 22 януари 2021 в 11:33 2158 0

Снимка bTV

Веселина Петракиева (л) и Искра Владимирова

Би Ти Ви обяви кой ще заеме местата на Гена Трайкова и Валя Гиздарска, които се разделят с телевизията след смяната на собствеността.

Главен редактор на bTV Новините след Трайкова ще стане Веселина Петракиева. Сега тя е продуцент в телевизията, а преди това е била репортер и радио водещ.

Искра Владимирова, която е дългогодишен изпълнителен продуцент на "Тази сутрин", заема мястото на Валя Гиздарска като главен редактор на актуалните предавания.

Те ще работят под ръководството на новия директор на новините на bTV - Антон Хекимян. Той пое поста от Венелин Петков, с когото новите собственици от чешката компания PPF Груп на милиардера Петр Келнер, решиха да се разделят.

"Работил съм с Веселина Петракиева и Искра Владимирова в продължение на дълги години и съм впечатлен от техния професионализъм, интегритет и всеотдайност дори в ситуации с най-големи предизвикателства. Убеден съм, че те са точните хора, които могат да поемат отговорност за новините и актуалните предавания и заедно ще продължим мисията на bTV да предоставя най-висококачествената и обективна журналистика в страната. Благодарен съм на Гена Трайкова и Валя Гиздарска за значителния им принос към постиженията на нюзрума на bTV като информационния източник с най-високо доверие, както и за многото успешни проекти, които реализирахме заедно като екип", коментира Антон Хекимян в съобщение, изпратено до медиите.

Веселина Петракиева има 26-годишен опит в медиите, а като продуцент на новините на bTV работи от 2010 г. Тя е четирикратен носител на наградата "Продуцент на годината" от създаването на годишните награди, връчвани от екипа на нюзрума на bTV. Преди това тя трупа опит в ТВ журналистиката в БНТ, Нова ТВ, Re:TV и PRO.BG. Веселина Петракиева започва кариерата си в Дарик радио, където е била репортер, редактор и водещ на най-емблематичните радиопредавания, както и зам.-главен редактор на медията. Тя е магистър по журналистика и трудова и организационна психология. Има специализации в Дания, Холандия и САЩ. Съавтор е на книгата "Думите", издадена през 2008 г.

Искра Владимирова създава един от най-успешните екипи в телевизията, като отговаря и за десетки извънредни телевизионни продукции, специални студиа на bTV, както и за реализирането на предизборни тв дебати, дискусии и изнесени предавания от различни градове в страната. Тя е изпълнителен продуцент на "Тази сутрин" от 2014 година. В допълнение към новата си позиция Искра Владимирова ще продължи и с настоящата си роля в "Тази сутрин". Тя се присъединява към bTV през 2009 г. като главен редактор на токшоуто "Нека говорят…". Има 25 години опит в сферата на телевизията, включително като репортер, продуцент и главен редактор в БНТ, Нова ТВ и други канали. Дипломира се като магистър по "Публична реч" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и продължава обучението си с докторантура по политическа риторика и обществени комуникации.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !