Стартира юбилейното десето издание на конкурса 'Валя Крушкина' - журналистика за хората'

OFFNews 14 септември 2021 в 14:53 1172 0

От 11 септември до 1 ноември 2021 г. журналисти от различни български медии могат да бъдат номинирани или да се самономинират в 4-те категории на ежегодните журналистически награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

Категориите на наградите са:

Пишещ журналист - печатни медии и онлайн медии;

Журналист от електронна медия - радио и телевизия;
Снимащ журналист - оператори и фотографи;
Журналист - надежда - млад журналист.

*Голямата награда „Валя Крушкина“ се избира директно от журито измежду номинираните от 4-те категории.

Материалите, с които журналистът е номиниран или кандидатства, трябва да са авторски и да са публикувани в последните 12 месеца – от 11 септември 2020 до 10 септември 2021 година).

Всички условия вижте в Указанията за номиниране.

Очакваме Вашите номинации и кандидатури!

За Наградите

Наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“ са част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“, учреден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ на 11 септември 2012 г. в памет на обичаната журналистка на БНТ Валя Крушкина. Конкурсът става все по-разпознаваем в журналистическите среди, както и извън тях. В досегашните 9 издания на конкурса са номинирани над 400 журналисти с повече от 800 материала.

Наградите се превърнаха в мерило за качествена журналистика и в гилдията, и сред широката общественост се приемат за сериозно признание за работата на наградените журналисти. През годините са правени различни промени в категориите на конкурса, отразяващи тенденциите в развитието на журналистиката у нас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!