Сериалът 'Октопод' се завръща по БНТ 2

OFFNews Последна промяна на 15 февруари 2021 в 14:23 7600 0

Снимка БНТ

Култовият сериал „Октопод“ се завръща по БНТ 2.

Обществената телевизия ще излъчи последователно всичките десет сезона, снимани в продължение на 17 години.

Първият епизод можете да видите на 16.02.2021 г., вторник, от 20.00 часа.

Брутални престъпления. Търговия с оръжия. Сделки с наркотици. На власт са мълчанието и страхът. Сицилианската мафия е пуснала пипалата си навсякъде. Битката срещу нея се превръща в лична мисия за комисар Корадо Катани – това е сюжетът на един от най-популярните криминални сериали.

Първите четири сезона, които са с участието на комисар Катани (в ролята е Микеле Плачидо), остават и до днес една от най-качествените ТВ продукции, които са се излъчвали в България - преди и след промените. Съвременниците на първото излъчване на сериала по телевизията, помнят как във вторник и четвъртък улиците опустяваха, защото всички чакаха пред малкия екран какво ще се случи на смелия комисар Катани. А когато той загуби живота си в неравната битка с мафията – мъката на зрителите беше безкрайна и неутешима, припомнят от БНТ.

В различните сезони – общо десет – снимани от 1984-а до 2001-а – в сериала са участвали звезди от най-висок ранг - като Ремо Джироне, Франсоа Перие, Флоринда Болкан, Мари Лафоре, Раул Бова, Виторио Медзоджорно. В по-късните сезони участва и легендарният Стефан Данаилов, както и други български актьори.

Снимки: БНТ

Композитор на музиката на „Октопод“ за по-голямата част от сезоните е знаменитият Енио Мориконе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови