OFFNews въвежда регистрация за писане на коментари

Владимир Йончев 19 април 2016 в 20:30 11606 57

Скъпи приятели,

От днес писането на коментари в OFFNews ще е възможно само за регистрирани потребители. Правим тази промяна, за да направим форумите под статиите по-уютно място за всички ни, да ограничим неприличния език и да стимулираме смислените дискусии.

Как да се регистрирам?

В горния десен ъгъл на сайта има линк за регистрация. Такъв линк има и при формата за писане на коментари.

За регистрация можете да ползвате профилите си във Facebook, Twitter, LinkedIn и Google+ или да попълните формата за регистрация.

След като веднъж вече сте се регистрирали, ползвайте бутона 'ВХОД', който можете да видите в годния десен ъгъл на сайта и при формата за регистрация.

Някои от имената вече са заети. Това е така, защото потребителите на OFFRoad-Bulgaria.com запазват имената си и в OFFNews.

Браузърът би трябвало да запази данните Ви и да не се налага да изписвате името и паролата всеки път, но за всеки случай ги запомнете, защото те са виртуалната Ви самоличност, а ако се грижите добре за нея, придобивате редица екстри.

Рейтинг

Всеки регистриран потребител има свой рейтинг и от него ще зависи тежестта му при оценяване на другите коментари.

Първоначално всички започват с 1000 точки, което се равнява на рейтинг 1. Когато точките станат 2000 рейтингът става 2, при 3000 точки, става 3 и т.н.

Как се натрупват и отнемат точки подробно е обяснено в правилата за коментиране.

Модерация

Ние вярваме, че системата за мета модерация, в която читателите могат да скрият или да изтъкнат определен коментар, е по-добра отколкото субективната преценка на модераторите.

Затова желанието ни е за в бъдеще да имаме минимална намеса в коментарите. Но докато се постигне желания добър тон, ще модерираме строго коментарите. При изтриване на мнения, които нарушават правилата за коментиране, от рейтинга на победителя ще бъдат отнети 50 точки.

Старите коментари

Старите коментари се запазват, така както са пуснати. Това би могло да породи дублиране на никове, но преценихме, че с времето проблемът ще отмине.

Потребителски профил

Всеки регистриран потребител има свой профил, до който се достъпва като се кликне върху името или снимката. В профила видими за всички участници са коментарите на потребителя. Личната информация е видима само за модераторите.

Опресняване на точките

Много пъти сте ни задавали въпроса защо натискам плюс, а заедно с него излиза и минус или цифрата се увеличава не с 1, а с повече. Това е така, защото точките се опресняват при следващо действие на страницата и в това време друг потребител също е гласувал.

Точките в рейтинга се опресняват при презареждане на страницата.

Съвети, препоръки и коментари

Напълно сме наясно, че в първите дни са възможни бъгове и несъвършенства на системата. Очакваме вашите съвети, препоръки и коментари под тази статия или на и-мейл [email protected].

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13859

61

Daering

24.04 2016 в 01:10

Кефи ме как си слагаш сам палец. На нненията, имам предвид.

13859

59

Daering

22.04 2016 в 17:06

полковник, оставам настрана грешната ти интерпретация на термина "Grammar Nazi" в конкретния случай, в който се опитваш да го прилагаш без да има нищо общо със случая. Приемам, че просто използваш възможността да блеснеш с малко Уики познания и не възнамерявам да се засягам. Не и от теб.

Безобидната шега с подтекст, която си позволих към теб, изобщо няма отношение към "Grammar Nazi" профила, който се опитваш да ми припишеш. Щеше да си много по-коректен и точен, ако беше казал, че моята забележка има отношение към нетикета. По-конкретно нетикета, който ти не спазваш. Следиш ли ми мисълта?

Но ти вероятно не знаеш какво е нетикет или ако знаеш що е то, съзнателно не се съобразяваш с него, а разиграваш "театрото на засегнатия" от моята небрежна и шеговита забележка. Оставам настрана и факта, че ме наричаш заядливец. Това е по-скоро забавния момент, защото ако една смислена забележка ти се струва заяждане, тогава имаш емоционален проблем, с който трябва сам да се пребориш.

11300

57

Танг

21.04 2016 в 12:18

Интересно - въвеждате цензура, която със сигурност е изисквала изменения и работа по сайта, но за сметка на това другите технически проблеми не си ги оправяте. Айде, нуждата от неработещата ви CAPTCHA отпадна и се надявам никога да не я видим пак, но МАЛОУМНИЯ ви рефреш, който трие коментар, докато го пишеш? В смисъл, разбирам, че така е по-лесно да откажеш хората от писането на коментари, но това ли е целта? Или е по-лесно да наливаме контент без значение неработещата платформа?

13859

56

Daering

21.04 2016 в 12:15

Полковник, шифта на клавиатурата ти нещо е заял, оправи си го.

Господин Йончев, защо трябва да активирам бисквитки от трети страни, за да мога да се логна? Нещо, свързано с факта, че регистрацията е обвързана с всички сайтове на ОффМедия? Намирам това за неудобство (с което мога да се справя, разбира се), което все пак считам за излишно.

13273

54

Владимир Йончев

20.04 2016 в 18:50

Доста хора са се регистрирали, но не са потвърдили регистрацията си чрез линка на и-мейл.
Напомням, че това е нужно, за да се активира възможността за писане на коментари.

13340

53

Blagodatka Dushanova

20.04 2016 в 17:54

Господин Йончев,ясно ми е ,че няма да ми пуснете и другия ник ,който Ви предложих...добре,аз си харесвам името,сега по новия начин с регистрацията,поне е сигурно,че никой няма да пише глупости с моето име,както се случваше преди...и все пак...ТОЙ е психопат...и всичките му действия отговарят на тази диагноза.Освен това е слуга на ДС!И не са никаква дясна партия,това е най-успешният проект на ДС за фалшива ,дясна партия и с нейното създаване те излъгаха ошашавения електорат и дори ЕНП!..Жалко е но това е истината.

13273

52

Владимир Йончев

20.04 2016 в 16:26

SC, да, ще го направим, вече е подготвено, както и още много други неща.
Искаме няколко дни системата да поработи в най-простия вариант, за да видим за евентуални бъгове, а след това ще слагаме екстрите.
 
X

Подкастът на OFFNews