Нов скандал с 'Дума' - Нидал Алгафари захапа Дърева в колонка

Мая Младенова 18 януари 2022 в 14:57 8197 0

Скандалите покрай официоза на БСП вестник "Дума" продължават.

След като от редакцията отстрани знакови журналисти като Велислава Дърева и Велиана Христова, с колонка в изданието се сдоби Нидал Алгафари. Тя е поместена в днешния брой и напада именно довчерашното знаково перо на вестника. Заглавието е "Къде беше другарката Дърева?"

Острите реакции срещу обрата в редакционната политика не закъсняха. Те се групират около скорошната работа на фамилията не с друг, а с големия политически опонент на социалистите - партията на Бойко Борисов. Нидал Алгафари бе е инициативния комитет по издигането на кандидат-президента проф. Анастас Герджиков, а синът на Алгафари - Николай, бе кандидат-депутат от ГЕРБ.

"Да попитам, има ли представа другарката Дърева как се работи в медия, която се бори за интереса на читателите? Да заслужиш заплатата си, да висиш с часове около евентуалната информация? Да я уловиш и предадеш навреме? Да привлечеш не само цоцащи от субсидията журналисти, а и такива, които са четени с интерес, такива, които да бъдат четени с интерес не само от тесен кръг твои лични приятели?", пише пиар експертът Алгафари.

И още:

"Тъй като имах честта за много малък период от време да бъда част от ръководството на вестник “Дума”, имам малка представа все пак и за някои основни проблеми на издаването му и правото да задавам въпроси. Когато вестникът бе заборчнял с над 800 000 марки, когато издаването му всяка вечер беше на кантар, когато българските социалисти и симпатизанти на лявата идея отделяха от оскъдния си залък и купуваха “Благоевките”, какво им се предлагаше от “свободно мислещите социалдемократични” журналисти?"

Бой по ръководството на партията!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!