Да запазим паметта за Стойко Тонев! 'Редута' учреди журналистическа награда на името на Тони Филипов, д-р

OFFNews Последна промяна на 30 март 2021 в 21:50 4970 0

Семейството на Стойко Тонев, който ни напусна на 31 януари, и сайтът "Редута" учредяват журналистически награди на името на Тони Филипов, д-р - псевдонимът, с който той беше известен на читателите си.

Ние от OFFNews, които имахме честта Тони Филипов да бъде наш автор, също се присъединяваме. 

Препечатваме обръщението, което е публикувано в "Редута".

Скъпи наши читатели,

Знаем, че без Тони Филипов, д-р, това място няма да е същото. Затова в първите дни след смъртта на Стойко Тонев обявихме, че Редута остава само като онлайн архив. В следващите дни обаче говорихме много – със семейството му, помежду си, с много негови почитатели. Стигнахме до извода, че наш дълг е да запазим паметта за Стойко Тонев и да стимулираме независимата журналистика, каквато той правеше. Установихме, че Доктора има непубликувани текстове, както и текстове, писани още преди ерата на Интернет. И си казахме, че няма по-добро място от Редута, от което те да достигнат до многобройните му читатели.

Решихме също да основем Годишна награда за аналитична журналистика на името на Тони Филипов, д-р. В Редута ще публикуваме тези текстове от други медии, които смятаме за достойни да участват в конкурса, а на края на годината измежду тях ще изберем лауреатите.

Сайтът Редута ще бъде жив архив, в който читателите му ще продължат да намират както текстовете, писани в годините от неговите автори, така и архивни текстове на Стойко Тонев и актуални текстове от българското медийно пространство, които най-близките колеги на Доктора от последните години ще номинират за годишната награда.

Благодарни сме на Димитър Аврамов, който пое за своя сметка хостинга и софтуерната поддръжка на сайта.

Семейството на Стойко Тонев

Веселина Седларска, Любослава Русева, Владимир Шопов – Редута

Владимир Йончев – OFFNews

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови