bTV празнува 18-ти рожден ден. Пренася новините в ново студио, прави още бг сериали

Мая Младенова 01 юни 2018 в 11:27 10240 0

Снимка bTV

Антон Хекимян и Флориан Скала (д)

bTV отбелязва 18-ия си рожден ден, а до края на годината телевизията ще има ново, високотехнологични студио, съобщиха от bTV Media Group.

"Имаме много устойчива стратегия за бъдещето. Основната ни цел е да произвеждаме и предлагаме най-високото качество на развлекателното съдържание и новините с най-високо доверие за потребителите, на всички платформи. Това ще определя стъпките ни и в бъдеще", заяви в интервю за сутрешния блок главният изпълнителен директор Флориан Скала. Той обяви, че медийната група работи по много нови проекти, включително технологични, един от които е съвсем ново и изключително модерно новинарско студио, което зрителите ще видят към края на годината. "Работим по този мащабен проект с пълна скорост и резултатът ще бъде невероятен. Със сигурност ще ви хареса", обеща Скала.

По отношение на програмата, bTV Media Group ще инвестира в новинарско съдържание, в риалити и развлекателни предавания, локални продукции, български сериали.

"Тази есен ще се фокусираме върху четвъртия сезон на „Фермата“, наистина завладяващ продукт и както показват проучванията ни, това е най-запомнящото се телевизионно събитие за 2017 година. Миналата година подобрихме шоуто още повече, вкарахме нови акценти – българска история, традиции, образователни елементи и в четвъртия сезон ще стъпим на това развитие. Вече сме подготвили много интересна концепция, добави той.

Флориан Скала пое управлението на медийната група преди две години. По думите му най-голямото постижение за този период е, че тя е запазила водещата си позиция в среда, в която зрителите вече имат различни навици на гледане на съдържание. "bTV остана най-близо до зрителите, най-предпочитана, най-гледана и с най-високо доверие сред медиите тук. Това е голямо постижение на екипа", каза главният изпълнителен директор.

Главният изпълнителен директор на bTV Media Group Флориан Скала Снимка: bTV Media Group


Флориан Скала напомни, че предстои и най-голямата социално-отговорна инициатива на bTv Media group - „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 15 септември. Тази година обаче тя ще бъде част от глобалната инициатива за почистване.

“София е прекрасен европейски град, с красива архитектура, хубав център, но и извън София – тук имаме планината, имаме курорти, морето и морския бряг. Природата е много красива. Разнообразието на България е впечатляващо и много ми харесва", споделя той впечатленията си от живота у нас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови