БНТ ще излъчи филма ''Георги Господинов в убежището на времето''

OFFNews 29 май 2023 в 15:39 2781 0

Георги Господинов в убежището на времето

Снимка БНТ

„Георги Господинов в убежището на времето“

БНТ 1 ще излъчи филма „Георги Господинов в убежището на времето“, посветен на първия български писател, носител заедно с преводачката Анджела Родел на престижната литературна награда Международен „Букър“ за романа „Времеубежище“, на 31 май, сряда, от 21:00 ч.

Биографичният филм ще отведе зрителите в личното пространство на твореца, където сред книги, записки и спомени той ще ги срещне със себе си. Георги Господинов се връща назад към първите си думи – чути, прочетени и написани, които предопределят пътя му на писател. За него детството, паметта, неслучилото се, миналото са постоянни извори на теми и вдъхновение. Георги Господинов е роден през емблематичната 1968 г. и за него това е нещо много специално. Този родилен белег на промяната го съпътства в много важни моменти от неговия живот и, разбира се, присъства в творбите му.

Режисьор на филма „Георги Господинов в убежището на времето“ от поредицата на обществената телевизия „БНТ Представя“ е Павел Г. Веснаков, оператор е Мартин Балкански.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови