BBC излъчи последния епизод на "Топ гиър" с участието на Джереми Кларксън

OFFNews 30 юни 2015 в 09:21 5965 0

Британската телевизия BBC излъчи последният епизод на едно от най-успешните си предавания "Топ гиър" (Top Gear), който участва Джереми Кларксън. Скандалният водещ беше уволнен от телевизията за нанасяне на побой над продуцента си. Въпреки това сезонът на предаването беше заснет, а след последния епизод водещият се сбогува в Туитър с феновете, като им благодари за подкрепата. 

"Много е тъжно и печално, че всичко завърши по този начин", написа Кларксън.

Последният епизод от 22-рия сезон на предаването продължи 75 минути вместо обичайните 60. В предаването бяха включени два филма, заснети още преди водещият Джереми Кларксън да бъде уволнен.

Неотдавна бе съобщено, че новият сезон на предаването ще се води от телевизионния и радиоводещ Крис Евънс. Той ще замести не само Кларксън, но и другите му двама колеги - Ричард Хамънд и Джеймс Мей, които също напускат предаването. 

Договорът на Крис Евънс е за срок от три години. Снимките на новото предаване ще започнат след няколко седмици, а на екран то ще се появи през 2016 година.

Крис Евънс е един от най-популярните и високоплатени водещи в британските радио и телевизия. Той се прочува през 90-те години на миналия век, когато води сутрешното предаване на Channel 4. Сега работи в Радио 2 на Би Би Си като водещ на Сутрешното шоу, което е най-популярното в страната и има около 10 милиона слушатели. Известно е, че Евънс е добър приятел на Джереми Кларксън. Обича бързите автомобили и притежава голяма колекция от скъпи спортни коли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!