Крал Джофри закара пикап на ВСУ, събира пари за минохвъргачки

OFFNews 16 февруари 2023 в 15:23 11916 2

Джофри Баратеон
Ирландският актьор Джак Глийсън като крал Джофри Баратеон в известния сериал "Игра на тронове".

Ирландският актьор Джак Глийсън, който стана известен с ролята на крал Джофри Баратеон в сериала "Игра на тронове", пристигна в Украйна и вече е в Киев.

"Чувствам се много поласкан и привилегирован да бъда поканен в Украйна. Благодарен съм за това. В Украйна съм само от 12 часа. Пристигнахме в Лвов, а след това с влак до Киев. Предполагам, че ми трябва още малко време, за да добия пълна представа за страната, но съм много щастлив, че няма сняг. Смятам, че ние, артистите, можем да помогнем на Украйна като привлечем внимание към войната. Подобна възможност е достатъчно голяма сила", подчерта Глийсън.

Актьорът от "Игра на тронове" ще бъде в Украйна в продължение на няколко дни. Глийсън, заедно с приятелите си, докара пикап, който е закупен за нуждите на ВСУ от британски доброволци. Той планира да се срещне с украински военни. Актьорът ще участва и в благотворително филмово събитие в театъра за млади зрители "Липки", а приходите от събитието ще отидат в помощ на ВСУ. Планира се с парите да бъде закупен камион за минохвъргачки.

Глийсън не за първи път помага на Украйна. Преди време той продаде на търг статуетка на своя герой крал Джофри Баратеон. Парите отидоха за термокамери за бойците от ВСУ.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

2

terlikaa

16.02 2023 в 15:31

Превода кърти.
"Страната ни"?
Много е "щастлива"?
Колко да е екслкузивна тая новина, та да няма време редактор да я прегледа?

Иначе евала на краля! ;)

2550

1

alfakentavur

16.02 2023 в 15:26

Браво, Джофри, браво Бератеон! :)
Браво, Ланистър! :)