Quantcast

Коя е Татяна Фестерлинг - германката, дошла в България на лов за бежанци

Татяна Фестерлинг е германка, но вече е била на лов за бежанци в България. Сега срещу нея се води разследване - заради призива ѝ към "мъжете в Европа" да се вдигнат и да помогнат на българските доброволци. Ето историята:

А. Андреев - DW Последна промяна на 13 юли 2016 в 15:38 14296 17

Снимка Татяна Фестерлинг/Фейсбук

Германката Татяна Фестерлинг, последователка на печално известните „ловци на бежанци” в България, попадна в полезрението на правоприлагащите органи. Призивът ѝ към „мъжете в Европа” да помогнат на българските доброволци може да се окаже наказуем като „вербуване на хора за чужда военна сила”.

Полицията в Хамбург подозира, че след пребиваването си в България доскорошната лидерка на движението „Пегида” Татяна Фестерлинг е извършила престъплението „Вербуване на хора за чужда военна сила”.

По тази причина срещу Фестерлинг е образувано предварително производство по чл. 109 h от Наказателния кодекс.

Срещу "нашествениците, тръгнали да грабят и изнасилват в името на исляма"

В края на юни Фестерлинг и нейният съмишленик от холандската „Пегида” Едвин Вагенсфелд се включиха в една военизирана доброволческа група, която преследва бежанци край границата на България с Турция. На снимки във „Фейсбук” Фестерлинг и „холандецът Ед” гордо позират в маскировъчно облекло, заобиколени от неколцина мъже с маски, за които се твърди, че са „невъоръжени, абсолютно законни доброволни помощници на българските граничари, преследващи нелегалните пришълци”. Фестерлинг пише още, че по българо-турската граница в момента царят тежки условия - жестока жега, комари, нестабилен терен, непристъпни гори. И тъкмо в тези условия доброволците се борели срещу „потока нашественици от Турция”. Тя проучила намерените в райони дрехи, опаковки от лекарства и документи с арабски шрифт и стигнала до извода, че те са изоставени не от бежанци, а от „хладнокръвно пресметливи бойци на исляма, които идват от западнали култури и не желаят да имат нищо общо с нашия свободен, декадентски начин на живот, който те дълбоко презират и искат да унищожат”. Фестерлинг призовава „мъжете на Европа, и най-вече ветерани от войската и полицията” да заминат за България и да помогнат за възпирането на „нашествениците, тръгнали да грабят и изнасилват в името на исляма”.

Гербовете по униформите на мъжете, включително и превръзката, която носи самата Фестерлинг, ги идентифицират като една своеобразна частна армия, съставена от проруски настроени български националисти. Тези отряди твърдят, че са независими патриоти, но според експертите всъщност се борят срещу демократичната политическа система в България. Предводителят им Владимир Русев, който се подвизава във Фейсбук под псевдонима Валтер Калашников, очевидно целенасочено използва за своите цели български национални герои и символи. На своите страници в интернет „доброволците” призовават сънародниците си да охраняват южната граница и родината и по този начин да спасят света „от поробване от страна на ционистката международна финансова мафия”. Очевидно на Фестерлинг това ѝ допада. В България не само се говори за „крепостта Европа”, там хората действат, пише още тя.

"Готова съм да дам живота си!"

В началото на юли на един митинг в Лайпциг тя повтори апела си към „мъжете на Европа”: „Ей, мъже! Ако имате няколко седмици време и военна или полицейска квалификация, ако сте отворени и искате да научите нови неща, ако сте готови да живеете в оскъдица и на палатки в храсталаците, ако искате нови европейски приятелства, вдигайте се към Черно море, за да подкрепите нашите европейски съюзници!”. Фестерлинг добави, че по-точни указания ще бъдат публикувани на страницата ѝ в интернет и повтори, че Европа трябвало да бъде защитена от „ислямските нашественици”, че това било „последната битка в името на свободата”. Накрая ораторката заяви, че ако се наложи, сама е готова „да даде живота си” в тази борба.

Както в България, така и в Холандия „българската мисия” на Фестерлинг и на нейния холандски съмишленик Вагенсфелд получи парламентарно продължение. В българския парламент депутатът Атанас Атанасов отправи питане към премиера Бойко Борисов за дейността на двамата активисти. В отговор Борисов заяви, че до момента не е знаел нищо за пътешествието им. Холандската депутатка Атие Койкен също отправи подробно парламентарно запитване към правителството. Тя предлага „десните екстремисти - пазители на границите” занапред да нямат право да излизат от Холандия.

"Искат да замажат политиката за подмяна на населението в Европа"

В понеделник Фестерлинг написа на своята страница в интернет, че критиката срещу нейните изяви в България идвала от „уж демократични политици в Холандия, Германия и България”, които по този начин демонстрирали „отвратителната си фашистка мутра”. Според нея в публикациите по темата „спазматично” се натрапвали понятия като „паравоенни формирования”, чрез които нейната дейност „се стигматизира и криминализира”. Всъщност тези критици просто искали „да замажат безпощадната политика за подмяна на населението в Европа”.

Дойче веле

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

59993

16

Red or Dead

14.07 2016 в 02:34

““““.....Апропо, абе тоя пичок red or braindead още ли реве за рейтинг или за друго?........““““““


“Интелекта, началото на изречението с Апропо, съм го регистрирал по закона за Авторското право!КАПИШ, а що се отнася да това какво “предлагаш“, казах ти неколкократно.....

НОРМАЛЕН ХЕТЕРОСЕКСУАЛЕН МЪЖ СЪМ;)......НЕВНЯТНО ТИ Е.....

Епилирания си А..С го предлагай и развявай на друг, ей на тук е жарава от...“умни...красиви....“ някой може и да ГО оцени:))))

Съжалявам, че пак трябваше да ти обърна НАПЪЛНО ненужно внимание, но просто си прекалено имбецилен, силно се надявам, дори и ти все пак да си вдянал каква ми е интимната мисъл;)

“Високият интелект и финансови възможности“ ми са непосилно бреме, затуй......маай си по задачите и не меси в....МЪЖКИТЕ работи;)

7480

14

Plagiat

13.07 2016 в 20:19

Къв рейтинг бре, Red... :)
Аз се кефя на продуктивността на Омерзения. И на рейтингЪТ му.
Клик на НикНамето му, и разбираш, че
днес от 18:47 до 19:59
или за 72 минути
или за 4320 секунди
Омерзений е начукал в коментари 3386 символа
за да не смяташ, ги сметнах
символ за 1,2758417 секунди
ама е чел и публикацията де :D
No pasaran!
P.S. тъжно е, всъщност.

21762

12

spirit оригиналът

13.07 2016 в 18:30

университет в Австралия.

По-късно, мозъкът му е промит и той става терорист, допълва тя.

Цитирайки журналиста Салеем Самад, обяснява: „Бангладеш има голям принос в глобалния терор. Мъже от 36 страни са се присъединили към терористичните поделения на Бангладеш.”.

20 заложници, включително и едно деветнадесетгодишно индийско момиче, са били убити вътре в кафенето, преди командосите да успеят да убият шестима от терористите, а един да заловят жив.

Заведението се намира в дипломатически квартал и е популярно сред чужденците.

Доклад сочи, че нападателите са проверявали религията на заложниците и са ги карали да рецитират Корана. Тези, които са рецитирали от свещената мюсюлманска книга, са били пощадени, останалите са заклани.

Източник: theweek.in

21762

11

spirit оригиналът

13.07 2016 в 18:29

Ден, след като 20 души бяха убити от ислямски терористи в ресторант в Дака, авторката и бивш лекар, Таслима Насрин, осъжда кървавата атака и твърди, че ислямът не е религия на мира.

В поредица от туитове, тя опровергава твърдението, че бедността създава терористи.

„Не се нуждаете от бедност, от неграмотност, чувство на неудовлетвореност, външна политика на Америка или от израелска конспирация, за да станете ислямски терорист. Единственото, от което се нуждаете е ислямът‘‘, казва тя.

Таслима посочва, също, че всички терористи в Дака са добре образовани:

„Всички терористи в Дака са от богати семейства, добре обучавани в елитни учебни заведения. Моля, не казвайте, че бедността и неграмотността създават ислямски терористи”.

Скандалната писателка Таслима живее в изгнание от 1994 г., след като получава смъртни заплахи от ислямски фундаменталисти.

Тя посочва, че Нибрас Ислам, един от терористите, атакували Дака, е учил в едно от най-надеждните турски училища, а след това в университе

59993

10

Red or Dead

13.07 2016 в 18:28

Малко е извън темата, но имайки предвид, че DW е като магнит за потребителите, реших да го постна И тук......все пак случаят е доста любопитен;)

Днес случайно разкрих явна измама с “рейтинга“ на потребител “Пантарей“! Преди няма и 2 дни въпросния “Пантарей“ беше с рейтинг около “+600“ точки!
Днес по обяд ми направи впечатление, че рейтинга му е претърпял невероятна метаморфоза, беше около “+2500“, а преди час вече е над......“+6050“......и в този период въпросния “Пантарей“ има написани под .....10 коментара......НАЙС.....

Както казва един потребител....Cool....Very...Cool.....

Не знам дали г-н Йончев има възможност за проверка, но това си е абсолютно кокошкарска измама.......не знам защо “Пантарей“ си мисли, че НИЕ другите форумци сме........глупаци......

8056

9

идиот

13.07 2016 в 16:59

тва дойче веле няма ли да го закрият вече ? оффнюз, що не цитирате и други германски медии а само веле-то ?