Регистрацията за участие в Маратон Пловдив 2019 вече е отворена

OFFNews Последна промяна на 19 октомври 2018 в 08:39 2875 0

Регистрацията за участие вече е отворена на сайта на маратона, а таксите са наполовина по-ниски в сравнение с предните три издания: 30 лв. за участие в маратонска дистанция и 20 лв. за участие в полумаратон. Таксата ще бъде една и съща през целия период на регистрацията и няма да се разделя на ранна и по-скъпа, късна такса участие, както е обичайната практика в бегаческите събития. Но пък първите 100 регистрирани участника за маратона и първите 200 регистрирани за полумаратон ще получат безплатна тениска.

Отпада преференцията за отборни регистрации, както и задължителното получаване на тениска със стартовия пакет. Всеки участник, който желае да притежава официалната тениска на Маратон Пловдив 2019, може да я заяви при регистрацията си или на по-късен етап преди състезанието, но задължително преди 1 април 2019 г.

Няма промяна в контролното време за завършване на двете дистанции – участниците в Маратон Пловдив имат на разположение 5 часа и 30 минути, за да стигнат до финала, а участниците в полумаратона трябва да преминат разстоянието за 3 часа. Най-бързите атлети при жените и мъжете на 42-километровото трасе ще получат 3000 лв., а в полумаратона 800 лв.

А ето как организаторите от Сдружение „Маратон Пловдив” описаха вълната от чувства, през които преминава всеки, изправил се пред личното предизвикателство да завърши поне един маратон в живота си.

И дават няколко важни причини защо Маратон Пловдив 2019 ще бъде бягането, което ще запомни всеки, решил да преодолее страховете си и да се подготви за 42-километрово трасе по улиците на един от най-красивите градове в България, през един от най-хубавите пролетни месеци, сред паметници на хилядолетна история и в компанията на още хиляди забележителни личности, които имат едно общо хоби – бягането:

„Ако сте бегач и притежавате поне един чифт износени маратонки в гардероба си или дори имате завършен маратон зад гърба си, то някои от тези емоции вероятно са Ви познати:
1 км: О, дали не стартирах прекалено бързо?
5 км: Да, движа се по-бързо отколкото трябва, но пък се чувствам супер!
10 км: Я, готина тениска!
15 км: Сега ли е времето за първия енергиен гел?
20 км: Хм, пейсър! Ще се залепя за групата, за да бягам в тяхното темпо!
25 км: Маратон?! Къде ми беше акълът? Искам да умра!
30 км: Само да завърша и повече няма да погледна Gatorade!
35 км: Кой ми беше левият крак? Дали ги редувам или стоя на едно място?
40 км: Само още 2 км и никога повече! О, Готината тениска току-що ме задмина!
Финал: Ура, ура, оцелях! Заслужих си този красив медал! ...Честно, можех и по-бързо! Трябва да проверя маратона с Готината тениска!”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови