Турската психоделична сензация Lalalar идват в София и Пловдив (видео)

OFFNews 11 януари 2024 в 11:10 1223 0

Lalalar

Снимка Организаторите

Lalalar

Превърналото се в сензация през последните няколко години истанбулско трио Lalalar пристига за пръв път в София на 15.02, a ден след това е в толкова обичания от бандата Пловдив. Компания на концерта в София ще им прави супергрупата Tenderbender, за която този концерт също ще е първи за столицатa. Билетите за концерта в Пловдив са почти изчерпани, а тези в София скоростно намаляват.

Няколко месеца след успешния концерт на бандата на Station Street Festival в Пловдив, Ali Güçlü Şimşek, Barlas Tan Özemek & Alican İpek ще се качат на сцената на Club Mixtape 5. Там публиката им ще има възможността да чуе хитове като “Yamyam”, “İsyanlar” и “Mecnun'dan Beter Haldeyim”, както и парчетата от най-новия им албум “En Kötü Iyi Olur”.

Lalalar се завръщат с нов албум, наречен „En Kötü Iyi Olur“. След като подпалиха европейските сцени с издаването на първия си дългосиврещ албум през 2022 г., турската група се завръща с En Kötü Iyi Olur (Най-лошото се превръща в добро), албум, който отразява техния образ: остър, независим, политически, изключително ефективен. С техните корени в анадолската поезия и звуци, но фокусирани върху клубно ориентиран, безкомпромисен рок, Lalalar не са се отказали и отново са готови да обърнат всичко с главата надолу. По улиците на Истанбул винаги е имало шарена смесица от политическа енергия, социален фурор и интензивен музикален бийт. Градът е огнище на буйни звуци и артисти, търсещи нови изходи от положението и нов звук - вторичен продукт на младежката култура, която живее под управлението на “Ердо” почти десетилетие. Именно от тези улици се роди групата Lalalar.

Първият сингъл от новия албум "Hem Evimsin Hem Cehennemim" черпи от класически турски и близкоизточни звуци, преди да се превърне в хит, създаден специално за клубните сцени. Между любовта и пристрастяването, песента отразява трудността на интензивните връзки. С убийствена бас линия, остри китарни рифове и вокален стил, който съчетава рап и пеене, парчето може да накара да танцува всеки. Неговият заразителен ритъм и мощен звук задават и тона на албума.

Звукът на Lalalar е футуристична смес от пънк рок, анадолски психеделичен фънк плюс електронни бийтове. Иги Поп е един от големите им фенове и ги описва като „най-иновативните алтернативни артисти в Турция“.

Преди тях, на 15.02 с премиера на софийската сцена излизат Tenderbender: Лъчезар Босаков (вокали, китара), Михаил Делирадев (барабани), Иво Чалъков (китара) и Александър Миланов (бас), познати от култови банди като GravityCo, Van Cock, Cigaretta, Piranha, Tangra, Stop The Shizo. При дебюта си те откриха първата вечер на Station Street Festival заедно с Lalalar. И сега компанията е същата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки