Сфумато започва нова акция - Театър за младите

OFFNews 26 септември 2023 в 14:25 759 0

Театър за младите

Снимка Театър за младите

Театър за младите

„Сфумато“ започва ново начинание, акция „Театър за младите“, съобщават от театралната работилница.

„Тази експедиция е посветена на младежките публики на „Сфумато“, по-специално на учениците и студентите на възраст между 16 и 25 години. Акцията ще представлява ателие под формата на малко театрално училище, чиято цел ще бъде да въведе участниците в нашия театрален свят – с театъра като едно специфично живеене и мислене, с пътешествията в голямата литература и поетиките на големите писатели и поети, с нашия стремеж да рисуваме въздуха на сцената и в публиката чрез жестоката телесност на театъра“, разказва от театъра.

По думите им проектът ще се осъществи посредством цялостното преживяване на две сфуматовски представления. Първото е от една от основните програми, а другото – от поетичната програма на „Сфумато“.

Участниците ще имат възможност да се включат във въвеждащи и дискусионни срещи и обсъждания относно същността и поетиката на представленията, да станат свидетели на репетиционния и постановъчния процес, да обсъдят видяното с творческия екип на постановките, както и да създадат свой малък визуален материал за преживяното с помощта на режисьорите.

Желаещите да се включат могат да изпратят кратко лично представяне и есе на тема „Човекът в търсене на смисъл“, което да описва техните виждания по темата и търсената връзка между тях и възможностите на театъра като изкуство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки