Три домашни рецепти за сладка Коледа

OFFNews 26 ноември 2017 в 13:38 55965 0

Снимка Pixabay

Пред нас е един от най-хубави празници от годината. Ето защо ви предлагаме да зарадвате и стомаха си с три лесни рецепти за коледни сладкиши:

1. Лесен домашен сладкиш

Съставки:
- 3 чаши натрошен млечен шоколад
- 400 мл концензирано мляко
- ¼ чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1 чаена лъжичка паста от ванилови зърна

Начин на приготвяне:
Нужна ви е тава за печене. Покрийте я с хартия за готвене и я оставете близо до вас. Настройте котлона на слаб огън и в тенджера започнете да бъркате шоколада, млякото и солта. Бъркайте с дървена лъжица, докато шоколада се разтопи.

След като махнете сместа от котлона добавете ваниловата паста и ваниловия екстракт. Ако нямате ванилова паста, просто добавете повече от екстракта. Изсипете сместа в тава за печене и я разпределете равномерно. Оставете я да изстине и да стегне за около 4 часа.

2. Фъстъчени топчета

Съставки:
- 1 ½ чаши фъстъчено масло
- 1 чаша полуразтопено масло
- ½ чаена лъжичка ванилов екстракт
- 6 чаши захар
- 4 чаши натрошен шоколоад

Начин на приготвяне:
Вземете голяма тава и я покрийте с хартия за печене. В голяма купа изсипете захарта, фъстъченото масло, ваниловия екстракт и маслото, като бъркате, докато съставките се смесят добре.

С ръце оформете топчета и ги оставете на хартията за печене. Забийте по една клечка за зъби в горната част на всяка топка – после ще я използвате за дръжка. Сложете топките във фризера, докато се втвърдят.

Разтопете шоколада в микровълнова печка – за около 1 минута. Като използвате клечките за зъби като дръжка, натопете всяка топка в разтопения шоколад. 

3. Домашни ментови бонбони

Съставки:
- 250 гр. крема сирене
- 2 ½ супени лъжици меко масло
- 12 чаши пудра захар
- 3 супени лъжици ментов екстракт
- Зелена боя за храна
- 2 шоколада

Начин на приготвяне:
С помощта на миксер смесете сиренето и маслото в купа. Добавете 1 чаша пудра захар и после добавяйте по малко, докато изсипете цялото количество. Оформете тестото във формата на топка и с помощта на ръкавици добавете ментовия екстракт и боята за храна.

Замесете с още 1 чаша захар за по-плътно тесто.

Разстелете готовата смес върху хартия за печене и я сложете във фризера за 1 час.

Разтопете шоколада на парна баня. Извадете охладената смес и я нарежете на кубчета. Залейте с разтопения шоколад. Ако забележите, че парчетата започват да се топят, ги приберете отново във фризера. След като залеете всички кубчета с шоколад, ги съхранявайте в хладилник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови