Пред нас е един от най-хубави празници от годината. Ето защо ви предлагаме да зарадвате и стомаха си с три лесни рецепти за коледни сладкиши:
1. Лесен домашен сладкиш
Съставки:
- 3 чаши натрошен млечен шоколад
- 400 мл концензирано мляко
- ¼ чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1 чаена лъжичка паста от ванилови зърна
Начин на приготвяне:
Нужна ви е тава за печене. Покрийте я с хартия за готвене и я оставете близо до вас. Настройте котлона на слаб огън и в тенджера започнете да бъркате шоколада, млякото и солта. Бъркайте с дървена лъжица, докато шоколада се разтопи.
След като махнете сместа от котлона добавете ваниловата паста и ваниловия екстракт. Ако нямате ванилова паста, просто добавете повече от екстракта. Изсипете сместа в тава за печене и я разпределете равномерно. Оставете я да изстине и да стегне за около 4 часа.
2. Фъстъчени топчета
Съставки:
- 1 ½ чаши фъстъчено масло
- 1 чаша полуразтопено масло
- ½ чаена лъжичка ванилов екстракт
- 6 чаши захар
- 4 чаши натрошен шоколоад
Начин на приготвяне:
Вземете голяма тава и я покрийте с хартия за печене. В голяма купа изсипете захарта, фъстъченото масло, ваниловия екстракт и маслото, като бъркате, докато съставките се смесят добре.
С ръце оформете топчета и ги оставете на хартията за печене. Забийте по една клечка за зъби в горната част на всяка топка – после ще я използвате за дръжка. Сложете топките във фризера, докато се втвърдят.
Разтопете шоколада в микровълнова печка – за около 1 минута. Като използвате клечките за зъби като дръжка, натопете всяка топка в разтопения шоколад.
3. Домашни ментови бонбони
Съставки:
- 250 гр. крема сирене
- 2 ½ супени лъжици меко масло
- 12 чаши пудра захар
- 3 супени лъжици ментов екстракт
- Зелена боя за храна
- 2 шоколада
Начин на приготвяне:
С помощта на миксер смесете сиренето и маслото в купа. Добавете 1 чаша пудра захар и после добавяйте по малко, докато изсипете цялото количество. Оформете тестото във формата на топка и с помощта на ръкавици добавете ментовия екстракт и боята за храна.
Замесете с още 1 чаша захар за по-плътно тесто.
Разстелете готовата смес върху хартия за печене и я сложете във фризера за 1 час.
Разтопете шоколада на парна баня. Извадете охладената смес и я нарежете на кубчета. Залейте с разтопения шоколад. Ако забележите, че парчетата започват да се топят, ги приберете отново във фризера. След като залеете всички кубчета с шоколад, ги съхранявайте в хладилник.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
Танас
Русия за първи път изстреля междуконтинентална балистична ракета по Украйна (снимки, обновява се)
Деспин Митрев
Бивш депутат на ИТН внезапно оглави партията на Божков
Деспин Митрев
Румъния влиза в Шенген на 1 януари, увери премиерът Чолаку
Johnny B Goode
Русия за първи път изстреля междуконтинентална балистична ракета по Украйна (снимки, обновява се)