Ястия, които всяка жена трябва да може да готви

OFFNews 08 февруари 2021 в 16:28 8903 0

Казват, че любовта на мъжа минава през стомаха. Което означава, че за са се спечели симпатията на един мъж, едно от нещата, което всяка жена трябва да умее е да готви, но въпросът не е да може да прави гурме ястия или да владее изкуството на фюжън кухнята.

За да бъде пленен и задържан един мъж, са необходими да знае само няколко основни рецепти, типични за местната кухня, които да напомнят за дом, семейство, уют, да връщат спомените от детството или бабината къща.

Разбира се, всеки казва „Гозбите на мама/ баба са най-вкусни“, но без да претендира да ги засенчи, жената е добре да се постарае, за да заплени мъжкото сърце….и стомах.

Ето кои са едва ли не задължителните ястия, които трябва да влязат в репертоара й в кухнята.

Мекици

Надали има човек, който може да устои на топлите, вкусни, пухкави мекици със сладко от ягоди и сирене или поръсени с пудра захар. Те са чудесна съботна закуска и са любими и за малки, и за големи.

Боб

Какво е българската кухня без боб в гърне? С или без запръжка, като чорба или като яхния, в комбинация с топъл хляб е истинско изкушение.

Вкусна мусака

Има много рецепти за мусака и може би всяко семейство си има своите специфики при приготвянето й, но класическата рецепта е нещо, с което не може да се сбърка. И пухкавата заливка е задължителна. Мусаката не е най-лесното ястие, но за сметка на това, ако е направена правилно, крайният резултат е доволно семейство и празни чинии.

Питка

Още едно класическо ястие, за което се изисква малко талант при месенето. Содена, с мая, с яйца или с мляко, поднесена с масло и шарена сол или прясно сирене и домат, току що откъснат от градината, е мечта за всеки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика