Спринтьорът Трентин спечели планински етап на Вуелтата

OFFNews 29 август 2017 в 22:18 1654 0

Италианецът Матео Трентин спечели десетия етап на колоездачната обиколка на Испания - 164,8 километра от Каравака де ла Крус до Алмаха де Мурсия.

Етапът, макар и равнинен, бе много тежък заради неспирния дъжд, но в крайна сметка спринтьорът Трентин стигна до втората си етапна победа в тазгодишната Вуелта, след като изпревари испанеца Хосе Хоакин Рохас.

Преди това той триумфира и в четвъртия етап. Трентин финишира за 3 часа, 34 минути и 56 секунди, като остави на секунда зад себе си Рохас и на 19 Хайме Росон (Испания), който завърши трети.

Лидер в генералното класиране остава британецът Крис Фрум. Състезателят на Sky има аванс от 36 секунди пред втория Естебан Чавес (Колумбия) и 37 пред третия Николас Роуч.

Именно ирландецът бе и големият победител в днешния ден, след като успя да изпревари с 29 секунди основната група, в която се движеха Фруум и Чавес и да съкрати значително изоставането си.

Утре предстои единадесетият етап от обиколката, като състезателите ще изминат 187,5 километра от Лорка до Астрономическата обсерватория в Калар Алто.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови