Евгени Ставрев: Крис Фрум е фаворит за Вуелтата

Евгени Ставрев Последна промяна на 18 август 2017 в 12:25 3560 0

В събота от френския град Ним стартира 72-ата колоездачна обиколка на Испания. Последният за годината голям тур отново обещава да бъде най-интересната от трите големи обиколки както заради своя профил, така и заради големия брой фаворити, стремящи се към местата на почетната стълбичка.

Феновете на велосипедния спорт ще могат да проследят надпреварата от 19 август до 10 септември на живо по Евроспорт – Домът на колоезденето. Коментаторът Евгени Ставрев даде своя прогноза за Вуелтата.

Общата дължина на La Vuelta  е 3324 км, разделени в един отборен и един индивидуален часовник, пет равнинни, осем полупланински и пет планински етапа. Профилът на обиколката е подчертано насочен към истинските катерачи и е един от тежките в цялата история на състезанието.

Ключовите етапи се очакват да бъдат 3-ти, 11-ти, 15-ти, 16-ти (равнинен индивидуален часовник от 40 км веднага след втория почивен ден) и 20-ти, който макар да е само 117 км в последните 60 включва две височини от първа категория пред и спиращия дъха Англиру.

За основен фаворит за спечелване на "Вуелта"-та е сочен четирикратният победител в "Тур дьо Франс" Крис Фрум, който ще се опита да стане първият колоездач в историята, спечелил в една година както "Тур"-а, така и Обиколката на Испания, откакто двете състезания се провеждат в този ред.

Трикратният победител в обиколката Алберто Контадор обяви, че това ще е неговото последно  състезание като професионалист и ще се стреми към възможно най-добро представяне пред родните фенове. Контадор е и единственият колоездач от тазгодишните участници, побеждавал Крис Фрум в голяма обиколка, в която британецът не се е отказал преди финала.

Сред фаворитите личат и  имената на други двама бивши победители в състезанието – Винченцо Нибали и Фабио Ару. Място на почетната стълбичка ще търсят още Ромен Барде, Естебан Чавес, двамата братя Йейтс както и Рафал Майка. Очаква ни най-вълнуващото и оспорвано колоездачно състезание за годината!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови