Матео Трентин с трета етапна победа на Вуелтата

OFFNews 01 септември 2017 в 19:44 1549 0

Италианският колоездач Матео Трентин от отбора на Quick-Step Floor спечели 13-ия етап на Обиколката на Испания и записа хеттрик от победи в тазгодишното издание на Вуелтата.

Дистанцията между Коин и Томарес от 195,1 км предложи равнинен маршрут преди тежкия сблъсък с планината през уикенда и беше шанс за спринтьорите да запишат името си в историята.

Още в началото напред се откъснаха четирима колоездачи, но пелотонът ги държеше под око и не позволи да се откъснат на повече от четири минути. Постепенно те бяха погълнати, а последният от бегълците - Алесандро де Марки, беше застигнат 8 км преди финала.

Спринтьорите на Quick-Step Floor идеално си свършиха работата и изведоха Трентин до победата с общо време 4:25:13 часа.

Неголямото изкачване преди финала малко обърка плановете на чистите спринтьори, които не се справиха с релефа. Така втори финишира Джани Москон от екипа на Team Sky, а в топ 10 места намериха и Винченцо Нибали и лидерът в генералното класиране Крис Фрум, който запази аванса си от 59 секунди на върха.

Уикендът се очертава доста тежък, като на колоездачите предстои битка по склоновете на Сиера Невада, като утре етапът е с дължина 175 км с финал в Сиера де ла Пандера.

Надпреварата завършва на 10 септември в Мадрид.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови