Крис Фрум загуби само 4 секунди от аванса си в Сиера Невада

OFFNews 02 септември 2017 в 21:06 1375 0

Рафал Майка

Лидерът в обиколката на Испания Крис Фрум запази първото си място във временното класиране след първия от двата поредни тежки планински етапа.

Фрум завърши на 4-о място в днешния 14-и етап, губейки само 4 секунди от преднината си пред най-сериозния си преследвач Винченцо Нибали (Италия).

Полякът Рафал Майка спечели днешния етап, който беше с дължина 175 километра от Есиха до Сиера де ла Пандера с впечатляващия аванс от 27 секунди. Той даде време от 4 часа, 42 минути и 10 секунди, с което спечели и първа етапна победа във Вуелтата, след като има три етапни победи в Тур дьо Франс, където през 2014-а и 2016-а година спечели крайната победа при катерачите.

Майка, който беше трети в генералното класиране на Вуелтата през 2015-а година, се присъедини към група от 10 колоездачи в 20-ия километър от началото на етапа и постепенно ги елиминира един по един във финалните 10 километра.
Колумбиецът от Астана Мигел Анхел Лопес остана на 2-о място на 27 секунди след победителя. Нибали е на 3-о място на 31 секунди от победителя, а точно след него е британецът Фрум.

Пелотонът дълго време остави бегълците необезпокоявани, но в средата на дистанцията прояви активност и намали преднината им до две минути преди изкачването на Пандера. Четири километра преди финала атака опита Естебан Чавес, а към него се присъединиха Алберто Контадор и Винченцо Нибали.

Лидерът Фрум не отговори веднага на предизвикателството, като караше на 10-ина секунди зад тях, подкрепян от Воут Пулс. Нибали и Контадор избягаха на Чавес, но сътрудничеството им не се получи, тъй като испанецът не прояви активност и в крайна сметка двамата бяха застигнати от Фрум и още трима колоездачи.

От дебненето на лидерите се възползва Лопес, който тръгна в атака, но вече беше късно за преследване на етапната победа, тъй като Майка беше недостижим. В крайна сметка Нибали се утеши с третото място на 31 секунди от победителя, а точно след него е британецът Фрум, който завърши със същото време.

В генералното класиране Фрум има време от 58 часа, 30 минути и 47 секунди. На 55 секунди е Нибали, а на 2 минути и 17 секунди е Уилко Килдерман от Холандия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови