Крис Фрум трупа аванс и в планината, Нибали се намеси в битката на върха

OFFNews 30 август 2017 в 19:06 1245 0

Мигел Анхел Лопес

Лидерът в колоездачната Обиколка на Испания Кристофър Фрум увеличи аванса си на върха във временното генерално класиране и след първия сериозен планински етап на Вуелтата - 187,5 километра от Лорка до Астрономическата обсерватория в Салар Алто.

Победата с за 5:05.09 часа отиде у колумбиеца Мигел Анхел Лопес от Астана, за когото това беше един от най-големите успехи в кариерата. Той е едва на 23 години, а наскоро се поздрави и с успех в Обиколката на Швейцария.

Големият победител в етапа обаче е Фрум, който перфектно изпълни тактическата си цел. Той застана на старта с аванс от 36 секунди пред втория Естебан Чавес (Колумбия, Orica-Scott) и 37 пред третия Николас Роуч (Ирландия, ВМС), който изостана много във финалното изкачване.

След финала Фрум вече е с преднина от 1,17 минути пред намесилия се в битката за челните места Винченцо Нибали (Италия, Bahrein), докато Чавес изостана на цели 2,33 минути на третото място. Фрум е все по-близо до постигане на исторически дубъл от последователни победи в Тур дьо Франс и Вуелтата.

Испанският ветеран Алберто Контадор също привлече вниманието върху себе си, като завърши пети и се изкачи до деветото място във временното класиране.

Утре предстои да бъде пробяган етапа между Мотрил и Антекера, който е с дължина 160 км и предлага две сериозни височини във втората си половина, което също може да доведе до размествания в класирането.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews