Крис Фрум и Ричи Порт са големите фаворити на Тур дьо Франс

Вижте експертната прогноза на Евгени Ставрев от Евроспорт

ОFFNews 30 юни 2017 в 14:37 2477 0

Коментаторът на Евроспорт Евгени Ставрев, великолепен познавач на колоезденето, направи експертна прогноза преди старта на „Тур дьо Франс“:

"В събота от германския град Дюселдорф стартира 104-ото издание на най-голямото колоездачно състезание в света – „Тур Дьо Франс”. Евроспорт ще предостави 28% повече покритие на живо от тазгодишното издание в сравнение с 2016 г.

Организаторите на обиколката са подходили доста нестандартно при съставянето на маршрута. Само три от етапите завършват на изкачване, а общият брой километри в бяганията по часовник е рекордно нисък – 36.5.

Точно на 14 юли, националния празник на Франция, пък е предвиден най-краткият етап с общ старт (само 100 км. дължина) в последните 30 години. Повечето от дните през първата седмица дават шансове на спринтьорите.

През втората главните действия ще бъдат в Пиринеите, а през третата – в Алпите. Особено ключов етап ще е предпоследният, който представлява 22.5 км. индивидуално бягане по часовник по улиците на Марсилия.

Списъкът с фаворитите за крайната победа в Париж се оглавява отново от трикратния победител Крис Фрум. Суперформата, която демонстрира през сезона Ричи Порт, определя австралиеца като най-сериозен конкурент на състезателя на „Скай”. След неуспеха в Джирото Найро Кинтана ще опита да докаже, че винаги втората голяма обиколка в годината е по-силната му.

Тази година е последната, в която Алберто Контадор ще спори за крайната победа, като двукратният победител се надява както на по-добър късмет, така и на по-силен отбор. Към тези, които ще се стремят към място на почетната стълбичка, трябва да добавим миналогодишния подгласник Ромен Барде, Естебан Чавес, Рафал Майка, Дан Мартин, Фабио Ару и Ригоберто Уран.

В битката при спринтьорите се очаква да вземат участие абсолютно всички доказали, че могат да печелят етапи в „Тур”-а: Кавендиш, Кител, Грайпел, Кристоф, Саган. Словакът ще опита да спечели за шеста последователна година зелената фланелка за най-добър спринтьор и по този начин да изравни рекорда на Ерек Цабел.

Евроспорт продължава да работи и с най-големите имена в колоездачния спорт, които предоставят експертни анализи и гледни точки. Сред тях са трикратният победител от „Тур дьо Франс“ Грег Льомонд, етапният победител Хуан Антонио Флеча и Шон Кели, победител в девет еднодневни класики.

Първият етап от Тур дьо Франс започва в събота, 1 юли, от 16.15 часа на живо по Евроспорт 1 и абонаментната платформа Eurosport Player". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови