Фрум възстанови аванса си пред Нибали

OFFNews 07 септември 2017 в 19:51 1490 0

Крис Фрум си върна част от загубения вчера аванс на върха в Обиколката на Испания пред втория в класирането Винченцо Нибали в днешния сложен 18-и етап на Вуелтата.

Днешният етап от 169 км не можеше да се сравни със 17-ия с финал на височината Лос Мачукос, но също предложи разнообразие на състезателите, особено във втората половина с две изкачвания от втора и трета категория и финална двукилометрова права по стръмен хълм.

Още в началото на етапа се откъсна група от 19 бегълци, като в нея попаднаха и четирима колоездачи с общо седем етапни победи в тазгодишната Вуелта, но никой не застрашаваше лидерите. Пелотонът ги пусна да се борят за победата, като изоставането стана 12 минути.

В крайна сметка финалният дуел от белгиеца Сандер Армее, който финишира за 4:09:39 часа, за да триумфира с първата си етапна победа във Вуелтата. На втора позиция, на 31 секунди след Армее, завърши казахстанецът Алексей Луценко, който днес имаше рожден ден. Трети се нареди Джовани Висконти от Италия, който изостана на 46 секунди зад победителя.

По-интересно беше в пелотона, където мнозина опитаха да проверят дали Фрум е възстановил силите си след вчера. Атаки предприеха Алберто Контадор, Мигел Лопес и Илнур Закарин, но единствено успя Фабио Ару, който кара сам приблизително 40 км.

В последното изкачване Фрум показа, че се е възстановил напълно и сам тръгна в атака, като с него успяха да карат само Контадор и канадеца Майкъл Уудс, чиято вълнуваща житейска история разказахме наскоро.

Нибали завърши на 20-ина секунди от Фрум, тъй като силата му е в по-дългите изкачвания, а на такива малки хълмове постоянно губи време. В крайна сметка ситуацията на върха остана почти непроменена - Фрум води вече с 1,37 минути пред Нибали, който в събота ще има последен шанс да го измести.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови