Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Австралиецът Кейлъб Юън с дебютна победа в Тура

OFFNEWS 17 юли 2019 в 20:01 1964 0

Австралиецът Кейлъб Юън от отбора на Lotto - Soudal спечели 11-ия етап от Обиколката на Франция - 167 километра от Алби до Тулуза.

Юън измина дистанцията за 3 часа, 51 минути и 26 секунди и изпревари на финала холандеца Дилан Грьоневеген от Jumbo Visma, който беше сочен за фаворит за етапната победа.

С трето време остана италианецът Елиа Вивиани (Deceuninck-Quick-Step), а четвърти финишира лидерът в класирането при спринтьорите Петър Саган от Bora-Hansgrohe.

Днешният беше последният равнинен преди навлизането на обиколката в северната част на Пиренеите.

Основната група дълго време изоставаше от четирима бегълци. Малко повече от четири километра преди финала обаче пелотонът застигна и последния "беглец" и до финала борбата остана между най-добрите спринтьори.

С мощна атака в последните 100 метра Юън отказа конкуренцията и постигна първа етапна победа в кариерата си на Тур дьо Франс.

Начело в генералното класиране и след днешния етап остава французинът Жулиен Алафилип (Deceuninck-Quick-Step), който има аванс от 1:12 минути пред защитаващия титлата си британец Герант Томас (Team Ineos) . Трети на 1:16 минути е съотборникът на Томас от Колумбия Еган Барнал.

В четвъртък предстои 12-ият етап - 209,5 километра от Тулуза до Банер-де-Бижор, като колоездачите ще трябва да преминат през една височина от четвърта категория и две от първа и се очакват размествания във временното генерално класиране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!