Димитър Бербатов представя автобиографията си в София

OFFNews 22 октомври 2018 в 10:28 3718 0

Димитър Бербатов ще представи лично автобиографията си "По моя начин" на 10 ноември, когато близо 500-страничната книга ще бъде налична и в книжарниците.

Представянето ѝ ще е същия ден от 12:30 ч.  в Paradise Center (бул. „Черни връх“ 100) в книжарницата на издателя му - "Сиела". Там гостите ще могат да получат автограф и снимка с футболната ни звезда.

В книгата си Димитър е "открит както никога досега" - пишат от "Сиела" и допълват, че изданието съдържа непубликувани досега снимки от личния архив на Бербатов.

Автор на предговора е сър Алекс Фъргюсън.

Бербатов има 48 гола за националния отбор на България. Нападателят оглавява класацията на най-резултатните голмайстори в националния отбор за всички времена.

Тръгнал е от „Пирин” (Благоевград) и ЦСКА (София) и е преминал през три от най-силните първенства в света – Бундеслигата, английската Висша лига и френската лига 1. Двукратен шампион е на Англия, а през третия си сезон в "Манчестър Юнайтед" (2010/11) Бербатов е сред водещите играчи в своя отбор и в Premier League. Той има основна заслуга за шампионската титла за сезон 2010/11, когато става и голмайстор на Висшата лига, а Асоциацията на професионалните футболисти (PFA) го избира в идеалния отбор на годината. Той е първият футболист в историята на "Манчестър Юнайтед" от Втората световна война насам, който отбелязва хеттрик на "вечния враг" - "Ливърпул". В историята на Висшата лига влиза като първия чужденец и четвъртия футболист, вкарал 5 гола в един мач. Отбелязва три хеттрика – едва трето подобно постижение в цялата история на английския футбол.

Милионите му почитатели познават „неговия начин” на игра – интелигентен, със способности да импровизира, с отличен нюх за пласиране, с перфектни пасове и игра с глава, както и с джентълменското си поведение на терена.

На 7 април 2008 г. звездата учредява фондация “Димитър Бербатов” с мисия да подпомага талантливи български деца да развиват своя потенциал в сферата на спорта, изкуствата и науката. През 2012 г. "за забележителната работа на неговата фондация" е избран за посланик на ЮНЕСКО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови