Васко Громков с първа книга от поредицата „Аз бях DJ”

offnews 08 май 2017 в 16:08 5887 0

На книжния пазар у нас ще бъде представена първата книга, посветена на DJ-културата и диджейската професия.

Автор е Васко Громков - диджей с 35 години стаж на сцената, изпълнител, журналист и радио и ТВ-водещ, който през последните 5 години води класацията за независими български изпълнители „НОВО 10+2” по БНТ 2. Той има над 6 000 публикации в пресата за около 30 години, основно на музикална тематика. 

След близо 15 години колебание през тази зима той успя да завърши първата си книга. Тя е на тематика, която до момента не е публикувана в България. А дори и в интернет пространството, информацията е повече от оскъдна. Озаглавена е „Аз бях DJ (книга първа: през 80-те)”.

Наполовина е автобиографична и наполовина документална, проследяваща зараждането и развитието на диджейството (дисководенето) в България. Тази първа част обхваща периода от 80-те години на 20-ти век, смятан за най-силния в развитието на професията, не само у нас, а и по целия свят. Засегнати са първите артисти в жанра, първите национални срещи, конкурси и регламенти. Всичко на базата на личните преживявания на автора (той има 11 награди от различни DJ-фестивали) в страната.

Във времена, в които всеки притежаващ лаптоп вече се изживява като DJ, определено книгата би била интересна както за младите хора, така и за ветераните в професията.

Официалното представяне на книгата „Аз бях DJ (книга първа: през 80-те)” ще се състои в София на 18 май от 19:30 часа в клуб „ARTarea” (Раковска 112). Специален гост в представянето на книгата ще е един от героите в нея - djsupermax (Ники Русиновски). Васко Громков ще пуска хитове само от легендарната декада на 80-те в едно безгрижно танцувално "Back To The 80s Party".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови