Масови жалби срещу "Стани милионер" заради GSM-измами

OFFNews 11 ноември 2011 в 09:58 2504 0

стани милионер
стани милионер

"Около 100 жалби вече са подадени в Комисията за защита на потребителите срещу играта "Стани милионер", заяви пред OFFNews Габриела Руменова от КЗП.

Миналия месец комисията започна проверка на играта заради бързо натрупалите се сигнали за SMS-и или позвънявания от номера 145 и 1455 и на трите мобилни оператора. В позвъняванията абонатите се приканват да се включат в играта, като биват информирани, че участието е безплатно. По думите на потърпевшите обаче оператор се обажда и им предлага да отговорят на поредица от въпроси, като ги уверява, че това няма да им струва нищо. Всеки отговор изисква натискане на бутони 1 или 2, а всяко натискане се таксува по 2.40 лв., което не се съобщава на потребителите. След приключване на разговора, абонатите получават съобщение, че изходящите им обаждания са ограничени, тъй като са надхвърлили лимита си.

"Въпреки че пуснахме предупреждение и се опитахме да дадем максимално голяма гласност на проблема, все още много хора пускат жалби, което означава, че продължават да се хващат на номера", заяви Руменова. Засега обаче не може да се каже кога ще приключи проверката, защото документите, които трябва да се прегледат, са изключително много и изключително деликатни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews