КЗП започва проверки за продажба на цигари край училищата

OFFNews 16 септември 2015 в 07:28 2818 1

Снимка БГНЕС

Димитър Маргаритов

С началото на учебната година Комисията за защита на потребителите ще започне да проверява дали магазините и лавките край училищата спазват забраната за продажба на цигари на деца под 18 г.

Председателят на Комисията Димитър Маргаритов посочи, че комисията ще проверява и т.нар. „стоки за шега”, които са много популярни сред учениците, но понякога могат да бъдат опасни. Инспекторите на контролния орган са се натъквали на подобни стоки, които имитират различни храни (десертчета, дъвки и др.), но при допир или изтегляне излъчват напрежение, по-високо от допустимото по закон.

Тези активности ще бъдат актуални не само по случай 15-ти септември, а ще се разгръщат и занапред във времето, заяви ръководителят на институцията.

„Нека да пожелаем на всички ученици, учители, родители една много успешна учебна година, в която качеството на учебния процес да доминира над всичко. А ние от своя страна, като контролни органи, ще се постараем да гарантираме на тези потребители един спокоен, нормален и лоялен пазар, за да може учениците да се концентрират върху това, което ги очаква от днес нататък.”, добави Маргаритов, цитиран от БНТ2.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!