Саутгейт няма да може да вдига ръката си при гол на Англия

OFFNews 21 юни 2018 в 10:44 2178 0

Селекционерът на английския национален отбор Гарет Саутгейт е контузил рамото си по време на крос в базата на тима в Репино край Санкт Петербург. Той е получил лекарска забрана да се радва по типичния си начин на гол.

"Вече няма да мога така активно да празнувам головете на Англия. Жестът с вдигнат юмрук е недопустим", казва Саутгейт, цитиран от сайта на ФА.

Това не е единствената травма в лагера на британците. Халфът на Тонъм Деле Али, който получи лека контузия в бедрото по време на срещата с Тунис (2:1), най-вероятно ще пропусне втория мач на "трите лъва" на Мондиал 2018.

На негово място срещу Панама ще започне Рубен Лофтъс-Чийк, чието включване през второто полувреме на първия двубой бе оценено високо. 

Освен тази рокада, Саутгейт може да предприеме още две промени. Според "Телеграф" Рахим Стърлинг, получил доста критики за представянето си и пропуските си срещу Тунис, може да отстъпи мястото си на Маркъс Рашфорд. "Сън" пък предполага, че вместо Ашли Йънг срещу Панама ще стартира Дани Роуз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови