Насъскват рускините за лов на футболисти с милиони и бургери

OFFNews 20 юни 2018 в 13:54 2799 0

Руското поделение на американската верига за бързо хранене Burger King възмути по-консервативно настроената част от руснаците с публикация в социалната мрежа "ВКонтакте".

На страницата се появи обява, че компанията дава награда от 3 милиона рубли и доживотна консумация на бургери във веригата на рускините, които успеят да забременеят от някоя от звездите на световния футбол, които са в Русия за участие на Мондиал 2018.

"Дерзайте, момичета. Получете хубави футболни гени и осигурете успеха на "сборная" за поколения напред", пише в публикацията, която беше премахната след буря от възмущение, а от компанията поднесоха извинения.

"Публикацията е не престо оскърбителна, това е дъното", пишат разгневени дами. Политикът Виталий Милонов нарече акцията глупав пи ар.

Тя също така влиза в противоречие с пожеланието на председателя на Комисията по семейството, жените и деца в Държавната дума Тамара Плетньова, която призова руските жени да са по-въздържани сексуално с гостите на световното, за да не се повтори бумът на самотни майки с екзотични бебета, с който бившият СССР се сблъсква след олимпиадата през 1980 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови