Меси и Роналдо взривиха социалните мрежи с обща снимка

OFFNews 20 ноември 2022 в 13:59 4298 0

Меси и Роналдо

Снимка Louis Vuiton

Роналдо и Меси играят шах в рекламна кампания

Двете главни звезди на съвременния футбол Лионел Меси и Кристиано Роналдо взривиха социалните мрежи, след като едновременно качиха в профилите си своя обща снимка.

Това се случва за първи път и реакцията на феновете беше впечатляваща. Кадърът беше харесан от 20 милиона потребители само в първия един час. Двете мегазвезди на световния футбол участват в рекламна кампания на престижната марка Луи Вюитон, а на кадъра играят шахмат именно върху куфар на този производител. Рекламният слоган гласи "Победата е състояние на ума", а автор на впечатляващия кадър е известната портретна фотографка Ани Лейбовиц.

Отзивите за идеята са повече от положителни. Едва ли някой си е представял да види Меси и Роналдо именно зад шахматна дъска. Анализатори вече коментират как се е развила партията спрямо фигурите на дъската. Меси има шест фигури, а Роналдо - 7 (б.р. това е любимият му номер). Португалецът е с белите и владее инициативата.

Подобна разстановка на фигурите вече е имало на партията между Магнус Карлсен и Хикару Накамура, завършила с разгром над японеца. Самият норвежец коментира кадъра, като го сподели в социалните мрежи. "Второто най-велико противостояние на нашето време подражава на най-великото".

Карлсен е фен на Реал, където е играл Роналдо, но в личен план симпатизира повече на Меси.

Залогът на аржентинеца и португалеца в Катар е много висок. Те безспорно са най-великите играчи в последното повече от десетилетие, но никога не са печелили световната купа. Успех в Катар на един от тях ще бетонира статута му на най-велик в историята на играта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews