Люис Хамилтън се отказа от месото

OFFNews 03 октомври 2017 в 12:22 1897 0

Трикратният световен шампион и лидер в шампионата във Формула 1 Люис Хамилтън обяви, че става веган заради своите опасения за собственото здраве и глобалното затопляне на планетата.

Мирогледът на британеца се променил, след като изгледал популярен документален филм, който демонстрира вредното влияние на консумацията на месо върху човека и планетата. Самият Хамилтън има семейна предразположеност към диабет и с решението си да не яде месо смята, че ще избегне появата му след време.

“Филмът показва какво лошо влияние има консумацията на животинско месо не само върху човешото тяло, но и генерално върху нашата планета. Аз искам да живея максимално най-здравословно и едновременно с това да мога да допринеса с нещо за живота и на другите хора.

Във филма чудесно е показано колко негативно е влиянието на месото върху артериите и кръвоносните съдове в човешото тяло.

Осъзнах колко лоши неща си причиняваме. Затова от тази година започнах да избягвам пилешкото месо, а сега го правя и с рибата. Чувствам се добре като ям растителна храна и нямам никакъв проблем.

Това е мой личен избор. Не искам след 10 или 20 години да имам диабет или някоя друга по-сериозна болест, които се предават между поколенията в нашето семейство.

Консултирах се със специалисти и те ми казаха, че съм предразположен към подобни заболявания, те се предават генетично, но може да се избегне при правилна диета", сподели Хамилтън, цитиран от Спортал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови