Каква е ролята на статистиката в спортните залози?

OFFNews 13 октомври 2021 в 11:02 2058 0

Ако попитате опитните играчи в сферата на спортните залози каква е формулата за успеха им, едва ли ще ви кажат нещо конкретно. Това, което обаче със сигурност, ще ви посъветват е преди да пуснете своите залози, да прегледате наличните футболни резултати за днес и чрез тях да изградите прогнозите си. В действителност, статистиката и математиката са съществени елементи от успешната хазартна активност в света на спортните залози. Без значение в коя дисциплина предпочитате да поставяте своите ставки, винаги разчитайте на статистиката. Тя е изключително важен елемент, без който трудно бихте си докарали добри приходи и без който трудно ще избегнете постоянни загуби, опирайки се само на късмета си.

Съвети за използване на статистиката в спортните залози

Ако сте начинаещи в залозите на спорт, сигурно ще ви бъде интересно и полезно да научите как точно да приложите статистическите данни във вашите прогнози. По-долу можете да прочетете основните подходи в използването на статистиката в спортните залози. Започнете с тях и развивайте постепенно и плавно своята бетинг стратегия, за да се доближите до нивото на опитните играчи:

• Съществуват определени статистики, които се смятат за задължителни да бъдат прегледани. Те са минимумът, с който да започнете изграждането на вашата прогноза. Разбира се, освен тях, можете да проверите и още статистики, но тези се следят с повишено внимание: последните 5-6 мача на всеки от отборите/състезателите, последните 5-6 двубоя между същите, последните представяния на отборите като домакини, респективно като гости, наличие на някакви скандали или неприятности за последните седмици, място в актуалната класация, при какви обстоятелства всеки от отборите най-често бележи гол, респективно губи мач.

• Не подценявайте статистиката за дребни детайли като корнери, дузпи, брой тъчове, контузии и картони за всеки от отборите. Те са важна информация, която може да се използва както за специални залози, така и за общата ви прогноза в стандартни пазари като краен победител в двубоя.

• Наред със статистиката, обръщайте внимание и на последните актуални новини в спорта. Всъщност, към златното правило на статистика + математика, немалко опитни играчи в сферата на спортните залози прибавят и необходимостта да се следят и новините в дадена спортна дисциплина и най-вече, свързани с конкретния отбор или играч.

Разчитането на статистиката за спортните залози не е лесна задача. Тя не се прилага директно, ами се анализира, за да се направят някакви приблизителни крайни изводи за играта на отбора от една страна, и за играта между двата конкретни отбора от друга. Ето защо ви съветваме да подхождате плавно, бавно и постепенно към залагане със статистики, но никога да не ги пренебрегвате, дори да сте начинаещи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!