В Несебър ще искат касиране на изборите

OFFNews - Бургас 28 октомври 2015 в 18:08 5672 0

Снимка e-burgas.com

Венелин Ташев

Местната коалиция „ЗОРА“ (Народен съюз, Реформаторски блок и ВМРО) подготвя документи за искане за касиране на изборите в Несебър. Това потвърди избраният за общински съветник от коалицията Венелин Ташев.

Нарушенията на изборния процес са от всякакво естество, каза Ташев:

В Несебър има една много голяма, организирана престъпна група, която си беше подготвила изборите - така че никой да няма шанс да спечели. Има много сгрешени протоколи, много подправени. Знаете за регистрациите в Обзор, където има 1500 човека плюс 500 регистрации. Има много факти“, категоричен е Ташев.

Има образувани 11 производства за купуване на гласове, прокуратурата и полицията мълчат, казва още политикът.

Според него, искане за касиране не е трябвало да излиза от тяхната коалиция, а от ГЕРБ, които постигнаха по-нисък резултат за общински съветници спрямо предните избори и загубиха кметския вот още на първи тур.

Тука се чува за едни 500 лв. на глас. Чува се за едни 500 гласа, подготвени хора с лични карти, отпреди две години са почнали да ги регистрират. Няма нарушение, което да го няма в Несебър“, казва Венелин Ташев.

Той е категоричен, че общинските избори са решени в гр. Обзор и в селата на общината.

В Обзор просто се оляха с тези 500 регистрации. Аз бях през целия ден там. Влиза, дава си гласа, излиза и застава на опашката да прави тапа, да не могат местните да гласуват“, смята Ташев.

Констатацията, че кметът на Обзор е от ГЕРБ, политикът коментира:

Той е от ГЕРБ, колкото аз съм от Каспичан. Неговата майка събираше подписи за Николай Димитров (избрания за кмет на Несебър – б.а.). ГЕРБ да си му мислят“, казва Венелин Ташев.

Изборите в Несебър бяха категорично спечелени за трети пореден път от независимият Николай Димитров. Димитров надделя на първи тур с 53.50%, вторият, Златко Димитров от ГЕРБ, събра 29.48%. За общински съветници, вотът спечели местната партия „Море“, втори са „Български социалдемократи“, трети – „Сила“, четвърти – ГЕРБ. Коалиция „Зора“ се класира на пето място в изборите. В Обзор Христо Янев (ГЕРБ) спечели категорично с 80.41%. Несебър бе общината с най-висока избирателна активност в Бургаска област.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!