ЦИК забрани скандалния клип на „Атака“ (видео)

ОFFNews Последна промяна на 13 май 2014 в 21:12 19962 50

Част от предизборния клип на
Част от предизборния клип на "Атака".

Централната избирателна комисия (ЦИК) спря скандалния предизборен клип на „Атака“ от излъчването му по телевизиите и интернет, съобщава „Дневник“.

След сигнал от страна на СЕМ комисията разгледа видеото и прецени, че не съответства на текста от Изборния кодекс, който казва, че агитационните материали не трябва да накърняват добрите нрави.

Против решението гласуваха само представителите на "Атака" в ЦИК - Мария Мусорлиева и Владимир Пенев.

"Има език на омразата, върху който стъпват посланията в клипа. Те целят да облекат в ценностен мрак и отрицателни етикети Европейския съюз (ЕС)", коментира председателят на СЕМ Георги Лозанов.

Клипът изобразява света като разделен на две ценностни системи – евроатлантическите, които са в синьо, и православните, които са в червено.

Като основни характеристики на евроатлантическата система са посочени педофилията, гей браковете и кръвосмешението, които са свързани с думите "НАТО" и "интервенция", а червената страна на света радее за традициите и семейството, с които "Атака" се олицетворява.

Интересно е, че според създателите на видеото в групата на страните, изповядващи православните ценности, се включват Турция и други нехристиянски държави, както може да бъде видяно от 10-а до 13-а секунда на клипчето.

"Представят се за ценности отделни форми на сексуалната ориентация и дори престъпления като педофилията, което е заблуждение. Всъщност в ЕС има културен либерализъм, което е свързано с възможността всеки свободно да определя сексуалната си ориентация, да има виждания и политически пристрастия, а не това да бъде определяно от държавата", каза още Георги Лозанов.

Законът за радиото и телевизията задължава доставчиците на медийни услуги - телевизиите, да не допускат предавания, внушаващи национална, политическа, етническа, религиозна и расова нетърпимост, възхваляващи или оневиняващи жестокост или насилие.

Предизборния клип предизвика скандал и с друго нещо. Съпрузите Антоанела и Даниел Беловарски сигнализираха, че кадри от сватбата им са били използвани за целите на партията, без те да са дали съгласието си за това или дори да бъдат информирани.

С цел да обрисуват семейните ценности, „Атака“ показва двойка, която се бракосъчетава в църквата. Записът е бил взет от Youtube и се оказва, че е от сватбата на семейство Беловарски през октомври 2012 г.

Съпрузите пожелаха „Атака“ да им се извини и заплашиха, че ще повдигнат обвинение в съда.

Партията веднага се оневини с думите, че материалът е направен от външна фирма, която обещала да поправи грешката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.05 2014 в 19:15

Само че проблемът е в ДЕМОНСТРИРАНЕТО на нестандартната сексуална ориентация, което на зарад става по един отвратителен начин, докато в нашите "консернативни" източни страни все още се смята за нещо грозно.
Може би така трябва да погледнете към нещата, показани в клипа.
Между другото - супер як е!

15.05 2014 в 20:39

В клипа има голяма доза истина, т.н. евро "ценности" включващи педерастия, педофилия, инцест, подменяне на бялото европейско население с негри и др подобни, феминизъм и още идват от там че лидерите и техния кръг са сатанисти и езичници, те са под влияние на зли духове. Те следват на практика окултните демонски доктрини на блаватска и редица подобни на нея гнусни контактьори свързани с демони. Ако сравните това което става в Европа и света, това морално разложение и останалото е то е описано в демонските трудове на блаватска и подобните на нея и което се прилага от лиделите в щатите и европа които мислят че демоните предали им тази лъжлива информация са "богове" и "възвишени учители" искащи да спасят земята. Т.н. "бяло братство" което дънов казва че го е изпратило е именно тази демонична йерархия виновна за това което става днес. Пробива е направен с навлизането на съвременната музика - демонско дело и отпадането на много хора от християнството и пленяването им от различни окултни практики.

15.05 2014 в 14:17

През годините сме виждали какви ли не безумни реклами на всякакви партийки и коалицийки. Напоследък все повече се вижда, че ударите срещу атака са с една единствена цел, да се компрометира партията.Обаче се вижда, че истинските православни ценности са това което ще ни спаси от Брюкселските дегенерати.

14.05 2014 в 18:34

Атака се бори за православната вяра, застъпена в България, основно от индивиди като "баба Гууууси"...Но Боленчо си е латентен хомосексуалист, освен, че живее на кокаин, това го знае всяко хлапе, та няма какво да се чудим на шизофренните им творения - за тоз индивид екип от психиатри, години няма да им стигне да го изучат и анализират.

14.05 2014 в 16:02

Защо еднополовите взаимоотношения са толкова преекспонирани? Ако един от всеки двайсет мъже е гей и една от всеки двайсет жени е лесбийка, само в България говорим за нещо от сорта на 300 000 човека, които на драго сърце биха тръгнали с онзи, който им каже, че са в правото си сами да избират стила си на живот и да не бъдат съдени. А какво става ако всеки един от тези индивиди има по един хетеро приятел, който го разбира и е на същото мнение. Колко станаха? 600 000. Само в България. Толкова са, повярвайте. Фактът, че половината от тези хора се боят да се разкрият заради закостенялото мислене на половината свят е друг въпрос. Хомосексуалността си е култура. Става въпрос за изразяването на себе си. Защо едни да имат право да изразяват интересите си, отивайки да речем на футболен мач, където често изцепките на феновете са съизмерими с отправените обвинения към хомосексуалистите? И нима един мач не е парад на интереси? Нима един концерт не е парад на интереси? Нима поп-фолкът не е парад на интереси? Затова тъпчем на едно място вече двайсет години. Щото не можем да се осъзнаем, че сме една малка страна забутана на края на огромния свят, където стават къде къде по-трагични неща от брак между двама мъже. И това е само върхът на айсберга.

14.05 2014 в 14:08

Страхотен клип показва нивото на атакистите. Наскоро четох едно иследване на видни психиатри според което се оказа че отявлените хомофоби са прикрити хомосексуалисти които завиждат. Колкото до гей парадите това е нещо от което може да се интересува само еин гей. За последния разбрах(а предполагам че е така с повечето бългри) в деня на провеждането му от новините след като няколко пишман националисти тръгнали да бият гейовете.

14.05 2014 в 12:25

забележете, че педерастко антисемитския сайт ОФФ продължава да излъчва клипа. това инициатива на сайта ли е или инициатива на модерятор фъф вентилятор.

14.05 2014 в 12:24

забележете, че педерастко антисемитския сайт ОФФ продължава да излъчва клипа. това инициатива на сайта ли е или инициатива на модерятор фъф вентилятор.

14.05 2014 в 12:24

забележете, че педерастко антисемитския сайт ОФФ продължава да излъчва клипа. това инициатива на сайта ли е или инициатива на модерятор фъф вентилятор.

14.05 2014 в 10:48

Истинските европейски ценности са християнските. "Модерните" им толерастки залитания са нещо, за което си оплащат и ще си платят, понеже никой около тях не е толерантен, а гледа да си наложи политиката, за това имаме и толкова слаб Европейски съюз. Съгласен съм че Европа е отстъпила от ценностите си, които са я направили богата дефакто, но не и че Русия е пазител на каквито и да е ценности.

Преди време бях на косъм да гласувам за Атака, ама след БСП-ДПС изцепките на Сидер Ага, както и на явната му пристрастеност към парите ме отблъснаха.