ЦИК разпореди Бареков да спре с SMS-ите

Юлиан Христов 24 май 2014 в 17:22 11408 23

Централната избирателна комисия (ЦИК) констатира нарушение в случая с изпратените от Гражданско сдружение "България без цензура" SMS-и с поздрав за 24 май.

От Комисията съобщиха за OFFNews, че ще изпратят писмо до оператора, за да прекрати изпращането на съобщенията. Според членовете на ЦИК, независимо, че съобщението е от гражданско сдружение, а не от партия, фактът, че то е подписано от Бареков, който е пряк участник в изборите, е достатъчно основание случаят да бъде определен като нарушение. Също така името на сдружението съвпада с това на партията, което поставя съобщението на границата на агитацията. 

Случаят беше разгледан в ЦИК, след като там постъпили около 10 сигнала. Членовете на комисията се обединиха около мнението, че в случая става въпрос за заобикаляне на Изборния кодекс, като така се прави внушение с цел предизборна агитация. 

"Централната избирателна комисия указа на оператора и на сдружението незабавно да бъде преустановено изпращането на въпросните съобщения. Централната избирателна комисия ще се произнесе с решение по случая на 25 май 2014 г., което ще бъде публикувано на сайта на Централната избирателна комисия", се казва в съобщение на комисията.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

   
  X

  Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика