ЦИК разпореди Бареков да спре с SMS-ите

Юлиан Христов Последна промяна на 24 май 2014 в 17:22 10736 19

Централната избирателна комисия (ЦИК) констатира нарушение в случая с изпратените от Гражданско сдружение "България без цензура" SMS-и с поздрав за 24 май.

От Комисията съобщиха за OFFNews, че ще изпратят писмо до оператора, за да прекрати изпращането на съобщенията. Според членовете на ЦИК, независимо, че съобщението е от гражданско сдружение, а не от партия, фактът, че то е подписано от Бареков, който е пряк участник в изборите, е достатъчно основание случаят да бъде определен като нарушение. Също така името на сдружението съвпада с това на партията, което поставя съобщението на границата на агитацията. 

Случаят беше разгледан в ЦИК, след като там постъпили около 10 сигнала. Членовете на комисията се обединиха около мнението, че в случая става въпрос за заобикаляне на Изборния кодекс, като така се прави внушение с цел предизборна агитация. 

"Централната избирателна комисия указа на оператора и на сдружението незабавно да бъде преустановено изпращането на въпросните съобщения. Централната избирателна комисия ще се произнесе с решение по случая на 25 май 2014 г., което ще бъде публикувано на сайта на Централната избирателна комисия", се казва в съобщение на комисията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.05 2014 в 10:57

@Стефан
изброй някое друго качество, освен тези които аз видях - скандали с полицаи, дипломати и в ресторанти, пури в луксозен хотел, пътувания до Куба по случай рождения ден на Деница, проклятия към журналисти, нахлуване в телевизия, подържане на корумпирано правителство, ксенофобски изказвания, подкрепа на агресията на Русия и др. подобни.

25.05 2014 в 09:57

Ще гласувам за Волен! Ще гласувам против полицейско-мутренската секта ГЕРБ, против мутрите на Бойко, против самия него като една личност с ниска, дори никаква култура и интелект тип "Винету".

Бареков е смешен. Застанал ми на агитационните си концерти из театрите на страната с тениска на Левски, и го подчерта дебело 102 пъти, че я носи. Псевдо-патриотизъм, граничещ с отчаян зов, докарващ до смях. Хубаво, че е против наистина хлебарката Борисов и батките му, но е наистина смешен, и няма качествата на г-н Волен Сидеров. Единственият политик и политическа партия с виждане за България!

24.05 2014 в 23:44

Този задмина Яне и Болен!!!! Колкото повече ги търпим толкова повече такива мижитурки ще се появяват!

24.05 2014 в 22:25

Здравейте,
Бих желала да подам сигнал за нарушение на чл. 182, ал. 4 от Изборния кодекс.
Казвам се ...... от гр. ...., абонат съм на мобилен оператор "Виваком" и днес, 24.05.2014 година в .... ч. получих текстово съобщение ot BAREKOV, със следния текст: "Chestit praznik na bulgarskite slovo i duh! Grajdansko sdrujenie "Bulgaria bez cenzura" Vi chestiti nai-svetlia bulgarski praznik."
Моля за предприемане на необходимите действия и прилагане на чл. 480, ал. 2 от Изборния кодекс. При необходимост ще предоставя, като доказателство полученото текстово съобщение.

24.05 2014 в 20:57

Хихихих троловете на боцко тъпото мутрагенче яко се активизираха.....яко жмулят по сайтовете днеска...сигурно ще им платят извънредни...глей кво става тука... тълпа от герберастки гниди в тоя сайт...как да не ги смачкаш.

От друга страна тъпите юзери не са малко....как няма да е зле тая държава като общата мозъчна маса на населенеито +- 50 мозъчни клетки...пусни им нещо по твто или в интернет и им гледай сеира

24.05 2014 в 19:35

КЪДЕ Е ПРОКУРОРА ,от къде на къде лични телефони са достъпни за дадено лице?!!! Оператора, под отговорност и отнемане на .... !!! Или , .... няма как прокурора да се обажда ,става въпрос за началника му!

24.05 2014 в 19:27

Интересно..това явно е бизнес някакъв при операторите..аз пък преди малко получих смс с поздрав от герб. На глобул съм.