Светльо Витков: Една от основните ни цели е политическата образованост на гражданите

OFFNews 20 март 2021 в 17:10 3644 0

Информацията е като дъното на чаша изпито кафе, по което гледачката тълкува миналото, настоящето и бъдещето.

Колко от нас могат да се похвалят, че имат тези способности? А и тези, които могат, обикновено не се хвалят.

Преди демокрацията имаше оскъдна информация, а днес плуваме в нея, както гларус в Черно море. Отвсякъде мазут и фекалии. Сега основната задача на човек е да хигиенизира сетивата си - избирателно и осъзнато да отхвърля ненужното и манипулативно, да търси и намира достоверни източници, за да се образова и да трупа знания по избрания път.

По-тъжната част от историята е, че голяма част от хората дори нямат път и цели, а живеят вегетативно, задоволявайки първичните си нужди и инстинкти, водени от информационните модели на поведение от медиите, спуснати от архитектурата на управлението.

Информиран не означава образован. Натрупването на знания в дадена сфера или област е в дълбокото изучаване на генезиса и историята, същността, процесите и проблематиката, различните теории и гледни точки.

От друга страна, знание без практика е лишено от смисъл.

Знанията и образоваността в дадена област, заедно с практиката и опита, дават възможност на човек да разчита дадена информация, както гледачка - дъното на изпитата чаша кафе.

Затова политически мнения, позиции и коментари на хора без знания, образование, практика и опит в областта, са просто отражение на чуто, прочетено или видяно по медиите (често жълти) или от познати.

Това не са собствени мнения и позиции, а прокламирани политически стратегии за контрол и запазване статуквото на управлението, създадени от политическите стратези за медиите.

Затова и една от основните цели на ПП Глас Народен е политическа образованост на българските граждани.

Ние имаме своя професия и не искахме да ставаме политици, но те ни накараха да бъдем, защото... просто не им пука за нас.

Парламентарни избори 2021

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови