Слави Трифонов няма да ползва медиен пакет и субсидия

OFFNews 09 март 2021 в 17:58 3653 0

Снимка Архив/OFFNews

Лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви във фейсбук, че няма да ползва медиен пакет за изборите и партийна субсидия.

"Имам да ви кажа нещо важно. Според Изборния кодекс партия „Има такъв народ“ трябва да получи 40 000 лева от държавата, с които ние да плащаме на медии за предизборна кампания. Въпреки това законово право, „Има такъв народ“ няма да вземе тези пари. По време на кампанията за референдума през 2016 г. Инициативният комитет, на който аз бях председател, също имаше право да ползва държавни пари за медиен пакет. И тогава ние отказахме да вземем тези пари. Няма да ги вземем и днес в тази кампания", декларира Трифонов. 

Отсега искам да стане ясно и още нещо. Ако партия „Има такъв народ“ влезе в Парламента, тя няма да взима и 8 лева държавна субсидия, написа още той. „Има такъв народ“ ще вземе само 1 лев на глас държавна субсидия, защото такава е волята на суверена, ясно изразена на референдум", написа още Трифонов.

Междувременно от „Има такъв народ“ публикуваха регистъра с дарения. 40 души са подкрепили партията за периода 3 септември 2020 – 27 февруари 2021, като общата сума е малко над 20 000 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови