Секциите празни, най-високата активност е в "Младост"

Невена Илиева 13 ноември 2016 в 16:32 9295 1

Снимка Сергей Антонов/OFFNews

Най-високата избирателна активност днес изглежда е в столичния квартал "Младост", поне видимо. Там жителите освен президент, избират и кмет на района.

В 144 СОУ "Народни будители" за разлика от другите столични училища, имаше суматоха. Пред всички секции чакаха по 1-2 човека, а сутринта дори е имало опашки пред секциите.

В двора на училището постоянно влизаха и излизаха хора, а вътре в коридора дядовците бяха седнали на един чин и мъдреха кой ще е новият управник на квартала.

Какво искат обаче да се случи от тук-нататък в квартала, казаха, че е пълна тайна.

До 14 часа в една от секциите избирателната активност беше близо 50%. От малко над 700 записани в списъците бяха гласували 290 човека. Урните вече бяха наполовина пълни.

Гласуването протича абсолютно спокойно, няма никакви сигнали за нарушения. Документите на гражданите се обработват в два изборни списъка и затова в пиковите часове сутринта е имало опашка.

В другите училища в столицата гласуването протича без никакъв интерес. Коридорите са празни, а в секциите отвреме-нвареме влиза някой желаещ да пусне своя глас. Членовете на комисиите буквално дремят и пият кафета.

Както OFFNews писа, бюлетините са отворени и на пръв поглед почти може да се преброи за кого българинът е пуснал вота си за президент. Истинските опашки са в паркинга на мола и пред големите супермаркети, защото неделя се оказа повече ден за пазаруване, отколкото за избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови