''Републиканци за България'' настояват часовете по физическо възпитание да се увеличат двойно

OFFNews 16 март 2021 в 21:25 3950 1

"Републиканци за България" ще настояват часовете по физическо възпитание да се увеличат двойно, защото нацията затлъстява и води заседнал начин на живот, а само 10% от хората спортуват".

Това казаха на среща със спортната общественост в Димитровград председателят на партията Цветан Цветанов и зам.-председателят Павел Вълнев.

"Допълнителните часове за спорт и физкултура трябва да са преди или след редовните часове, за да не се разпокъсва учебният процес. Крайно време е да се спре разточителното строителство на големи спортни зали, които стоят заключени и неизползвани", каза Вълнев.

Според него политиката е заробила спорта и той е част от раздаването и харченето на обществени средства през прозореца на джипката.

Хората не ходят да спортуват в големите спортни съоръжения. Необходими са множество малки, но използваеми и реално работещи спортни зали, убедени са представителите на "Републиканци за България".

Те подариха топки на детския волейболен отбор на Димитровград. Срещата беше организирана от дългогодишния волейболен състезател и треньор Петър Ташев, който е шести в кандидатската листа за Хасково.

По-късно заедно с кандидатите за народни представители от 29 МИР-Хасково Радостина Циркова, както и Цветанов и Вълнев се срещнаха с хората от град Меричлери.

"Гласувайте за онези политически партии, които имат очи и съвест да застанат пред вас, както и да изслушат проблемите ви", каза Цветанов. Той изтъкна, че само ако има ясни правила и законност ще могат да се възродят българските села и малките населени места.

"Аз съм от Хасково, обичам целия регион и когато бъда избрана за народен представител, ще работя за хората и от малките населени места. Като гласоподавател съм се разочаровала много пъти от политици, които след като ги изберат хората не им виждат очите повече", заяви Радостина Циркова и добави, че е много важно хората в листите да са качествени, образовани и млади.

Избори 2021

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови