ПП Глас Народен: Забрана на социологическите проучвания 30 дни преди изборите!

OFFNews 28 септември 2022 в 13:40 1622 0

Глас Народен

Снимка Глас Народен

Глас Народен

Платени социологически проучвания или как парите определят “предварителните нагласи”. Ето основните частни изследователски компании, които се занимават със социологически изследвания:


“Медиана” ООД, регистрирана 1994 г. с управител: Кольо Петров Колев.

Парадоксът при социологическите изследвания преди политически избори е, че частни компании изследват обществени нагласи, за които получават възнаграждение от частен поръчител, а резултатите от тези изследвания се разпространяват от частните медии в публичния сектор като достоверни?! WTF???

Колко могат да бъдат достоверни, след като частните социологически агенции зависят пряко от печалбата, а не от достоверността на изследването.

И основният въпрос:

Ще повтори ли поръчител на социологическо изследване, ако не е доволен от резултата и колко време ще просъществува агенция без печалба, ако резултатите не задоволяват интересите на клиента?

А клиентите са предимно политически партии и рядко частни медии. Както и клиент - политическа партия, но обявена от агенциите като поръчка от частна медия.
Само за информация: На последните избори, гласувалите за партии под 1 % са над 4 % от действителните гласове, а за настоящите избори социологическите изследвания дават 2 % за “други”!

Излишно е да коментираме реалните изборни резултати и тези на социологическите изследвания преди вота.

Те бързо се забравят!

Изводът е, че на частни компании, изследващи политически нагласи за вот в публичния сектор, резултатите зависят пряко от интересите на поръчителя. Затова и на тези социологическите изследвания трябва да се гледа като на платена публикация в политическа кампания.

Който плаща, той поръчва социологическата музика!

ПП Глас Народен е за забрана на социологически проучвания, свързани с политически нагласи, по време на 30-дневната политическа кампания преди избори. В останалото време трябва задължително да се упоменава поръчителят на социологическото изследване, свързано с политически нагласи на обществения вот.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Парламентарни избори 2022 г.

Платена публикация

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл. Интервю с Ангел Джамбазки от ВМРО