Глиги се връща от Украйна, за да участва във вота с ДБ

Ще трябва да напусна чуждестранния легион - нямам право на повече отпуск, обясни той

OFFNews 01 септември 2022 в 09:33 11919 5

Иван Калчев-Глиги

Снимка Иван Калчев/Фейсбук

Не очаквам много от следващия парламент. Но битките и войните трябва да се водят докрай, убеден е Глиги

Вероятно сте видели новината преди мен - в листите на ДБ съм, 32-ро (последно) място в 23 МИР, 23-то (предпоследно) място в 24 МИР. Аз изрично настоявах за последните места. Ако не можеш да събереш 5000 човека да те последват - накъде си тръгнал? 

Това коментира Иван Калчев-Глиги във фейсбук. Той е известен от гражданските протести у нас и е един от българите, заминали доброволно за Украйна, където се включи в чуждестранния легион за защита от руската инвазия. На парламентарния вот през юли 2021 г. Глиги беше 18-ти в листата на ДБ за 25 МИР-София - от квотата на "Зелено движение". 

Ето какво написа Глиги: 

Ако изхождаме от принципа, че кой ще влезе в парламента трябва да зависи изцяло и само от волята на избирателя, то и само събраните преференции трябва да определят класирането, без никакви бариери.

Най-вероятно ще се прибера в България 2 седмици преди изборите, като ще трябва да напусна чуждестранния легион - нямам право на повече отпуск. Зависи и от тактическата обстановка тук, така че не е особено предвидимо. 

Още пролетта, когато покрай гласуването за военната помощ имаше риск от вот на недоверие, бях говорил с комбата дали ще мога да напусна заради изборите. Преди това му бях разказвал доста и за политическата обстановка у нас, и за информационната война, така че отговорът му беше: "На вас в политиката ви трябват бойци, не харвардци."
Няма как да не се съглася. Ако приемате съвети - гласувайте за хората, при които делата съответсват на думите, които са показали, че са готови да жертват от личното за общото, които поставят моралните принципи над интересите и лобизма.

Не само у нас, а и из целия свят политиката все повече се концентрира върху краткосрочни мерки. Съответно хората живеят с усещане за несправедливост, образованието е в криза, здравеопазването - във фалит, бъдещето - несигурно, а природата - застрашена.

У нас имаме два най-важни проблена за решаване - правосъдието и образованието. Докато не направим както структурни, така и кадрови реформи в прокуратурата и съда - няма да имаме нито сигурност и спокойствие, нито силна икономика, нито защитена околна среда. А ако не реформираме образованието, нямаме и бъдеще.

Не очаквам много от следващия парламент. Но битките и войните трябва да се водят докрай. Срещу нас са всички онези, които са избрали келепира пред морала, плюс наследниците на ДС, плюс кремълските хибридчици, плюс феодално контролирания вот. Историческта посока е ясна - от робство към свобода, от мрак към просвещение, от варварство към цивилизация. Но за да се случва историята, трябват усилия и саможертва, ако ще да е дори само да си прекъснеш почивката, за да натиснеш няколко бутона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

6

ob1

01.09 2022 в 17:11

Изпраща посраните ватници в оркистан и идва да стъжни "живота" на тукашните им подлоги.
Успех, Глиги!

3190

5

Гроздан

01.09 2022 в 16:53

Вие двамата отдолу - какво сте направили през живота си за някой друг? Пък макар и само каша да е...
 
X

Да помогнем на украинските деца!