ГЕРБ правят събор в Бяла Слатина в деня за размисъл

OFFNews 09 юли 2021 в 15:41 4616 0

Тодор Тодоров

Община Бяла Слатина е организирала събор за годишнината на града, точно в деня за размисъл - събота. Според информация на партия “Републиканци за България” кметът Иво Цветков ще използва събитието за агитация на партията от която е избран - ГЕРБ и за кандидат-депутата Красен Кръстев.

Цялата община функционира като предизборен щаб, каза Тодор Тодоров, водач на листата на „Републиканци за България“ в 6 MИР Враца и втори в листата в 23 МИР – София.

Той вече е подал сигнал до ЦИК в което моли да се вземат превантивни мерки за да не се превърне събитието в агитация под скрита форма.

Официалният повод е 107 г. от обявяването на Бяла Слатина за град. Указът за това е издаден на 27 юни 1914 година от цар Фердинанд, а законът за това е с дата 7 юли. До сега, за ден в който Бяла Слатина става град, се приема 27 юни. Самият празник на Бяла Слатина се отбелязва се на църковния празник Кръстовден (14 септември).

Тодоров, който е от родом от града, няма спомен за отбелязването на датата на указа в години различни от кръгли годишнини, като 100.

Със сигурност ще бъдат накарани служителите на общината да отидат на “празника”, каза Тодоров и отбеляза, че общината там е основният работодател. Той разказа, че всички общински служители в Бяла Слатина работят, като агитатори и това е практика от години.

В града тече обучение на ГЕРБ за машинно гласуване, при което на демонстрационния таблет излиза съобщение за грешка, ако се избере друг номер от този на партията в бюлетината.

На изборите през април за Красен Кръстев, който също е от града, са подадени рекордните 6000. Хванахме членове на комисии, които манипулираха и дописваха бюлетини, припомни Тодоров. Сега ще им повдигат обвинения.

Преди две седмици Бойко Борисов беше в Бяла Слатина, където бе открит официално общински басейн за втори път. Пред басейна беше сложена табелка, че ще има профилактика за да не бъдат допуснати външни хора. "250 пречиствателни станции! Над половин милиард километра магистрала! Само за десет години", похвали се тогава в Бяла Слатина Борисов.

Предизборна публикация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови