"Движение 21" обеща да направи "Младост" по-сигурен и здравословен

OFFNews 29 октомври 2016 в 14:16 1930 0

Арх. Магдалина Ръжева.

"Ще направим средата в „Младост” по-безопасна и по-здравословна за децата ни. Моето мото е: “Квартал, добър за децата, е добър за всички”. Като всеки родител смятам, че средата, в която растат децата, трябва да бъде по-безопасна, по-здравословна и по-леснодостъпна. Вярвам, че всеки родител би искал детето му да може да се движи свободно, да ходи на училище с колело или пеша, и също да има достъп до чиста природа и да може да играе пред блока”.

Това коментира кандидатът на „Движение 21” за кмет на район “Младост” арх. Магдалина Ръжева пред БНТ.

"Трябва да се търсят решения за проблема с презастрояването. Там, където не може да бъде избегнато ново строителство, трябва да има компромиси от страна на частните собственици и инвеститорите, като например новият блок да се изгради покрив-градина, да се направи детска площадка за общо ползване, да се предостави място за паркинг, което да се ползва от всички и т.н.", заяви кандидат-кметът.

Заедно с “Движение 21” предлагаме приемането на нова Наредба, която да даде възможност и право на живущите в квартала да ползват площи в близост до блоковете си, които да могат да облагородяват. На реплика от кандидат на друга политическа сила, че това и сега може да бъде направено, арх. Ръжева коментира, че по време на срещи с граждани е имало оплаквания, че на практика хората нямат такава възможност. Тя разказа, че живущи в “Младост” са поискали от общината да се построи детска площадка до техния блок, но от там са казали, че няма средства. Когато хората са предложили да го направят със свои средства, общината е заявила, че нямат това право.

На въпрос за проблема с паркирането в района и заемането на тротоарите от автомобили, арх. Ръжева отговори, че трябва да се търсят решения от практиките в европейските градове. По думите ѝ има възможност от рециклирани метални конструкции да се изградят платформи на две нива, които значително да облекчат ситуацията с липса на достатъчно паркоместа. Проблемът трябва да се разреши съвместно с гражданите, беше категорична арх. Ръжева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!