ДПС победи ДОСТ и в родното село на Местан

БСП отново бие ГЕРБ в Полски Тръмбеш и направо мачка в селото на Корнелия Нинова

OFFNews 27 март 2017 в 16:47 24823 3

ДПС печели двубоя за вота на етническите турци дори и в родното село на лидера на ДОСТ Лютви Местан Чорбаджийско, област Кърджали, показа справка на OFFNews със секционните протоколи от вота в неделя.

В селото, което е едно от най-големите в община Кирково, имаше четири места за гласуване. Само в една от секциите бюлетините за ДОСТ са повече от тези за ДПС. В другите 3 обаче движението категорично надделява над формацията, водена от бившия председател. 

В Чорбаджийско общият брой на бюлетините за ДПС е 513, докато тези за ДОСТ са 351. В селото ГЕРБ са получили 137 гласа, а БСП - 60.

В родното село на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган Дръндар, област Варна, движението категорично печели изборите. Там бюлетините за ДПС са 66, докато другата турска партия ДОСТ получава едва 16 гласа. В Дръндар ГЕРБ има 5 гласа, а Воля и БСП са с по 4.

Родното село на лидера на БСП Корнелия Нинова - врачанското Крушовица, също не й е изневерило. Там гласовете са основно за Столетницата и ГЕРБ като червената партия бие с над двойна разлика 406 на 184.

На друго емблематично място за родната изборна статистика - Полски Тръмбеш, БСП отново "бие" ГЕРБ. Градчето в област Велико Търново се превърна в нарицателно след местните избори през 2007 г., когато тогавашния премиер Сергей Станишев загуби вота в столицата, но се похвали с вота в Полски Тръмбеш, което доведе до иронични коментари от страна на десния лидер.

В Полски Тръмбеш и на вчерашните избори първа сила е БСП. За червената партия там са гласували 683 души, докато подадените бюлетини са 543. На трето място е ДПС, която само в една от общо петте секции е спечелила 183 гласа от общо 211-те си в града. 

Във врачанското село Галиче, което е една от емблемите на контролирания вот в родната изборна реалност, сега бюлетините са се пръснали в различни посоки. Обяснението може да се търси и в отсъствието на кмета Ценко Чоков, който все още е в ареста. 

В Галиче първа политическа сила е БСП с 297 гласа, втора е ГЕРБ - 185, а трета - ДПС с 165 действителни бюлетини, получени изключително от една от трите секции в населеното място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови