ДОСТ ще съди всеки, нарекъл я "протурска" партия

OFFNews 21 март 2017 в 13:25 25081 10

ДОСТ ще съди всеки, който ги нарече "протурска партия". 

Това става ясно от декларация на обединението, в която се казва: 

Вчера при Президента на България се проведе съвещание с участието на Прокуратурата, МВР и Специалните служби.

Какъв е резултатът?

Нарушени конституционни права на български граждани – право на влизане в родината, с крайна цел отнемане на правото на избор. Това, което наблюдаваме на българо-турската граница Капитан Андреево, е проява на брутален фашизъм с мълчаливото съгласие на компетентните държавни органи.

Разгръща се националсоциалистически сценарий за изграждане на универсалния образ на врага в лицето на Обединение ДОСТ, с който се преследват няколко цели:

1. ДОСТ да бъде оставена извън Парламента дори с цената на нарушени конституционни права на български граждани.

2. Ако и това не помогне, създаване на условия за постигане на „консенсус“ между политическите сили в РИК и СИК за манипулиране на вота за ДОСТ, включително и с кражба на гласове.

3. Масираната медийна атака срещу ДОСТ, репресиите срещу членовете и симпатизантите - арестувани кандидати за народни представители, заплахи за уволнение от работа, потрошен автобус и пр., не срещат противодействието на държавните органи, като дори се създава усещане за държавен „чадър“.

4. Общественото мнение се подготвя за реализиране на евентуални крути мерки като още по-драстично намаляване на броя на секциите в Р Турция.

Всичко това се реализира въз основа на „принципа“ - врагът в лицето на ДОСТ е толкова опасен, че всякакви незаконни, дори противоконституционни действия срещу него са позволени. Това обаче е краят на правовата държава с изключително тежки последици за българската демокрация.

ДОСТ осъжда остро безпрецедентната фашистка, националсоциалистическа агресия, защото тя дискредитира образа на България като европейска държава, на която й предстои Председателство на ЕС от 1 януари 2018 г.

От днес нататък Обединение ДОСТ ще заведе дело срещу всеки, позволил си да ни нарича „протурска партия“, така както вече бе осъден Божидар Димитров за обидата срещу председателя на ДОСТ г-н Лютви Местан, който бе наречен от него „турски шпионин“.

Обединение ДОСТ призовава всички държавни институции, отговорни за осигуряването на честни и прозрачни избори, вместо да покровителстват фашистки изстъпления, да предприемат решителни действия за гарантиране на конституционните права на българските граждани.

Само така България ще съхрани образа си на демократична държава – член на ЕС и НАТО, достойна да председателства Съвета на ЕС. 

ИЗБОРИ 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12450

10

Alicante

29.03 2017 в 01:31

ДОСТ е протурска партия! Създадена, финансирана и подчинена на Турция. Тя е даже по-лошо от про-турска. Тя е изцяло турска партия! Лютви ага е еничарин и предател - да гори в ада дано (мюсюлманския, еничарския или който там му пасва) :)

10910

9

1Sion1

23.03 2017 в 19:22

ДОСТ е проект на управляващите в Турция, финансирана и подкрепяна от тях.ДОСТ е протурска партия с преобладаващ турски електорат.ДОСТ трябва да бъдат разследвани от ДАНС и Прокуратурата и регистрацията им да бъде анулирана.Ако някой се чувства засегнат може да ме съди.

9116

8

Йордан Бояджиев

21.03 2017 в 18:55

Аз, Йордан Бояджиев,от град Варна,мъж на 57 години, преподавател е Технически Университет-Варна, баща на две деца-момче и момиче-Българчета и дядо на две внучета-Българчета заявявам- местан е турски щпионин(кри се в турското посолство)и е регистрирал в България протуртска партия!Нека ме съди мръсника И ПРЕДАТЕЛЯ!

26179

7

ELPIDA

21.03 2017 в 17:10

"...Обединение ДОСТ ще заведе дело срещу всеки..

"...ДОСТ призовава всички държавни институции...
...вместо да покровителстват фашистки изстъпления..."


Екзактният все повече ескалира и мултиплицира изказванията на Ердоган,а магистратите се почесват...

42249

1

Denis Rizanov

21.03 2017 в 13:43

Добре де, няма да е ПРО-турска. ОК.

турска, турска, турска, турска
турска, турска, турска, турска
турска, турска, турска, турска, турска
турска, турска, турска, турска, турска
турска, турска, турска, турска, турска
турска, турска, турска, турска, турска
турска, турска, турска, турска, турска