"Да, България" започва номинации за кандидат-депутати

OFFNews 10 февруари 2017 в 11:40 4154 1

Коалиция "Движение "Да, България" започна номинации за кандидат депутати от своите структури и симпатизанти от цялата страна.

"Да, България", ДЕОС и "Зелените" ще поставят във фокуса на своите номинации гражданите, които имат "утвърден обществен авторитет" и не са принадлежали към ДС или ръководни органи на партиите на тоталитарния режим.

И трите политически организации са отворили кандидатурите си към граждани, дори те да не са членове на някоя от партиите.

При "Да, България" всеки член на движението може да номинира до 3-ма кандидати. За всеки кандидат трябва да се декларира изчерпателно дали има конфликт на интереси и да бъдат изчистени всякакви съмнения за участие в корупционни схеми.

ДЕОС също се обърна към гражданите, които не са техни членове, за да номинират кандидат-депутати. След това членове на партията ще гласуват за тяхното издигане по район.

Председателката на "Зелените" Зарица Георгиева коментира пред OFFNews, че при еколозите системата за номиниране ще остане същата, както в предни години, а именно - отново граждани ще бъдат издигани, а членове на "Зелените" ще гласуват.

Предстои да се разбере как точно ще бъдат разпределени квотите на кандидат-депутатите между трите организации и как ще изглеждат техните избраници, наредени в бюлетината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови