БСП трябва да участва в промяната, която предстои, смята Калоян Паргов

OFFNews 25 юни 2021 в 15:19 815 0

Има голяма динамика в политическия процес. Вижда се преориентиране на големи електорални групи. Изборите на 4 април, колкото бяха лесни за прогнозиране, толкова се оказаха и изненада. 11 юли е дата за поправителен на БСП и ние ще направим всичко възможно да вземем този изпит, каза председателят на БСП – София Калоян Паргов по Нова тв.

Според него е важно какво ще се случи след 11 юли - ще се състави ли правителство, как ще бъде съставено то, ще се състави ли програма, как това ще се отрази на живота на хората.

"Политиката е сложно нещо. В нея няма място за емоции и лично отношение, нито пък за евтини закачки. Тук говорим за отговорност. Едва ли хляб и зрелище е най-полезното в момента. Сега е нужен разговор за бъдещето", счита Паргов.

Той обясни, че има усещане за идването на нещо ново, но партиите на протеста не са изцяло негов носител, защото и те имат проблем при фомулирането на бъдещето.

"Има желание да се постави ново начало след изминалия период на управление, което остави усещане за несправедливост. БСП трябва да участва в промяната, която предстои", убеден е лидерът на столичните социалисти.

Председателят на групата на „БСП за България“ в Столичния общински съвет каза, че в Плана за възстановяване и развитие има заложени средства за удължаването на метрото до кварталите „Слатина“ и „Левски“.

Според него проектът е необходим и той трябва да се развива не на лъчев, а на рингов принцип, както е в големите столици.

Паргов заяви, че София е загубила близо 200 млн. лева по Оперативна програма „Околна среда“ за финансиране на проекти за изграждането на канализация и водоснабдяване. „Аз съм съвносител в СОС на общия доклад за нуждите на столицата във водната сфера и мога да кажа, че са необходими близо 2 млрд. лева инвестиции. Те няма как да се случат веднага. Оказа се, че тези 350 млн. лева, за които всички в общинския съвет гласувахме, правителство на ГЕРБ не отпусна“, обясни той.

Калоян Паргов смята, че съфинансирането за санирането би било разумно и приемливо, но трябва да се взимат предвид особености и изключения. И даде пример, че един възрастен човек с 300 лева доход не може да участва в съфинансирането.

"Нужен и праг на цените. Може би в следващите етапи на санирането ще е хубаво да се изготвят типови проекти, в които, в зависимост от типа сграда, да има и прагове на цените", каза Калоян Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !