БСП останаха без кмет в Бургаско

OFFNews - Бургас 02 ноември 2015 в 09:07 2293 0

И последната община, сочена за бастион на БСП в Бургаско – Камено, ще има нов кмет. Стефан Бонев управляваше общината, на чиято територия се намира нефтената рафинерия, от 1991 г. досега – като кмет и като председател на общинския съвет. На балотажа, Жельо Вардунски, подкрепен от ГЕРБ и Реформаторския блок, спечели с 65.55% при малко над 34% за досегашният градоначалник. БСП спечели изборите за общински съветници миналата неделя, макар и с минимална разлика пред ГЕРБ.

ДПС запази статуквото в Сунгурларе, макар и с нов кмет. Досегашният градоначалник два мандата Георги Кенов се яви като кандидат на БДЦ и загуби изборите от Васил Панделиев, издигнат от ДПС. БСП бяха обявили подкрепата си за Панделиев за втория тур.

В Айтос Васил Едрев запази поста си. Независимият в предния мандат Едрев, спечели на балотажа като кандидат на ГЕРБ със 75.22%. Севим Али (ДПС) ще се задоволи с мястото си на общински съветник, където неговата партия спечели вота и ще има повече представители.

Нов кмет ще има Китен. Катя Вълчева от коалицията „Заедно за община Приморско“ (Реформаторски блок, АБВ, БДЦ и др.) победи на балотажа кандидата на ГЕРБ и досегашен градоначалник Атанас Петров само със 7 гласа.

В Ахтопол, досегашният кмет Атанас Желязков, издигнат от инициативен комитет, загуби вота от Станислав Димитров (ГЕРБ). В община Царево, управляващата партия спечели местните избори във всички населени места.

Елена Бояджиева остава кмет и гр. Каблешково, община Поморие, след като на балотажа победи Върбина Дерлийска от Средна европейска класа.

На първи тур в област Бургас, местните избори спечелиха Николай Димитров в Несебър (независим), Иван Алексиев в Поморие (ГЕРБ), Димитър Николов в Бургас (ГЕРБ), Димитър Германов в Приморско (ГЕРБ), Панайот Рейзи в Созопол (ГЕРБ), Георги Лапчев в Царево (ГЕРБ), Илиян Янчев в Малко Търново (ГЕРБ), Иван Жабов в Средец (ГЕРБ), Исмаил Осман в Руен (ДПС), Георги Димитров в Карнобат. Последният бе два мандата кмет на БСП, но партията издигна друг кандидат и Димитров се яви като подкрепен от широка коалиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!