България не трябва да рискува с нови предсрочни избори

OFFNews 13 юни 2021 в 09:45 940 0

Очакванията на българското общество са за справедливост, а справедливостта минава през възмездие. От проверките и от работата на служебното правителство в различните министерства излизат доста притеснителни неща и възмездие трябва да има.

Това заяви Георги Свиленски, водач на листата на „БСП за България“ в 24-ти МИР в София, пo Nova News. Промяната трябва да продължи и БСП е партията, която трябва да гарантира сигурност именно в тази промяна, категоричен бе социалистът.

Той обърна внимание, че левицата не е партия на статуквото и че тя се бори 11 години с него. Той определи като нечестно и некоректно да се твърди от нови политически субекти, че щом те са били на протеста, а не в парламента, са се борили със статуквото, а БСП – не. Свиленски акцентира, че левицата е имала много изведени самостоятелни битки в парламента.

„Българските граждани ще решат коя партия може да промени този модел. Партиите в последния парламент не дадоха знак, че могат“, коментира още той.

На въпрос каква е целта на БСП за предстоящите избори, Свиленски изтъкна: „Прекалено рано е да кажем е кой ще бъде победител. Амбициите на БСП са за първото място, защото ситуацията с отмяната на ограниченията заради вируса, с амбициите на служебното правителство да гарантира честен вот, мисля, че в България можем да имаме реални и честни резултати, в които „БСП за България“ да бъде победител“.

„България не може да си позволи и не трябва повече да рискува с предсрочни избори. Държавата трябва да продължи да функционира и да започне да се възстановява държавността. Това може да стане с редовни парламент и правителство. Трябва да подходим отговорно към деня на изборите и да изберем тези, които могат да гарантират тази стабилност, тази сигурност в промяната на модела“, смята социалистът.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Васил Терзиев за новото мнозинство в СОС